Beckhams flytt börjar bra…

I DN kan man idag läsa om Victoria Beckhams senaste klipp där hon får 140 miljoner för att göra en dokumentär om sin flytt till USA.

I kölvattnet av Oscarsgalan så kan man ju inte undgå att fundera på hur nästa års Oscarsgala kommer att se ut med de modefixerade Beckhams på plats. ”Posh” Beckham har ju ändå 140 nya miljoner att spendera på RäTT blåsa inför denna glamour-tillställning eller blir det David som får ta del av den potten för att stärka sin modenärvaro i deras nya hemstad…

Nan Kempner – American Chic

Om ni har vägarna förbi New York innan den 4 mars har Metropolitan Museum of Art en utställning av Nan Kempner`s fantastiska haute couture kläder. Museumet har fått ärva världens största privata samling av haute couture kläder. Nan Kempner älskade haute couture kläder och hade råd att bära dem, bland hennes favoriter fanns bla Yves Saint Laurent. Utställningen heter Nan Kempner – American Chic och jag tror att den är fantastisk att se. Om någon har sett denna utställning, skriv gärna ett inlägg och berätta om den!

Källa: metmuseum.org

Oscarsgalan


Ingen har väl missat att Oscarsgalan gick av stapeln i natt. Det vimlade av glamorösa och ursnygga kreationer på röda mattan och bland de bäst klädda i år enligt mitt tycke, var Reese Wintherspoon (klädd i Nina Ricci), Beyonce Knowles och Penelope Cruz. The Departed valdes till årets bästa film och tyvärr håller jag inte med där….blev otroligt besviken på slutet. Helen Mirren (klädd i champagnefärgad klänning ifrån Christian Lacroix) fick pris för bästa kvinnliga huvudroll för sin insats i The Queen, en film jag tror jag måste se..

Frimärken a`la Fashion


Någon som missat att den svenska modebranschen är het? Det har väl knappast undgått någon. Så het att åtta välkända representanter blir frimärksmotiv i höst. Modeskapare som Gunilla Pontén, Carin Rodebjer, Lars Wallin,Behnaz Aram, Nakkna, Rodhi Heintz, Ann-Sofie Back och Katja of Sweden har valts ut av den välkända illustratören Stina Wirsén, som bland annat märkts i Dagens Nyheter i samråd av Svenska Moderådet.

Hon har tolkat kreationer av modeskaparna och dessa illustrationer är det som blir frimärken i höst. Modefrimärkerna ges ut på Frimärkets Dag som firas runtom i landet den 29 september och i häftet finns åtta frimärken och åtta motiv. Valören är 5:50 kronor.

källa: Habit

Hyr din drömväska!


Tillhör du skaran som sparat i evigheter till din efterlängtade Bayswater,large Hobo eler messengerbag från Louis Vuitton? Inte längre! Nu finns möjligheten att hyra din drömväska på nätet. www.fnitter.se`s affärsidé är att hyra ut dyra designväskor mot en abonnemangskostnad.

Priserna varierar förstås och likaså utbudet av väskor. Chich kostar 395 kr/mån och ger dig möjlighet att hyra en DKNY väska, Glamour ger dig chansen att bära omkring på en Mulberry för 595kr/mån och för 795kr/mån kan Sophisticated ge dig möjighet att glänsa med YSL. Utöver detta betalar du även en medlemsavgift, som också varierar: 790-1590 kronor och det är en engångsavgift. Tre leveranser, alltså byten per år är kostnadsfria, efter det är kostnaden 115 kronor. Fakturaavgifter tillkommer.

Trots ganska höga kostnader är detta ett ypperligt tillfälle att prova något nytt och trendigt. Fnitter.se ser hela tiden till att väskorna uppdateras och håller mycket hög standard.

Källa: Fnitter.se