Skynda att fynda…

Ni har väl inte missat att La Redoute har 70% rea på massor av varor just nu! Spana in denna ursöta klänning ifrån Paul & Joe Sister, nedsatt till endast 958:-! www.laredoute.se är adressen!

Hösttrender 2007

Förra veckan visade de stora kedjorna upp sina höstkollektioner för press och branschfolk. Basfärger som svart & grått håller i sig, även klänningen är ett hett plagg i höst. Lager på lager samt skinn på jackor, byxor och kjolar syns hos flera designers. Lackskon är en tydlig trend med fortsatt klumpig platå men trenden går mot en nättare konklack.

Ligg steget före så vet du vad du ska satsa på till hösten! Själv kommer jag satsa på ett par lackskor med en konklack samt klänningar och en stor härlig färgglad halsduk. Har även beställt favoritväskan ifrån Botkier i svart – Sacha Duffle, den kommer i september 🙂 !
Bild: Hotspotbloggen

Platt fall…

I sommar ska vi lämna klackarna hemma. Det är platta skor som gäller. Planklackat med öppen tå, små spännen som dekoration, guldiga, silvriga eller varför inte svarta. Plastigt, spegelblankt eller galet tokfransigt. Det är dags att se över skogarderoben & inta sommarskorna!

Källa: Elle
Bild: MaxMara

Lindex Online Shop

Lindex lanserar sin nya webbshop och erbjuder ca 70% av hela sortimentet inom barnkläder, underkläder och dam-konfektion. E-handeln erbjuds som ett komplement till de fysiska butikerna runt om i landet. Lindex Shop Online är det enda svenska modeföretaget som erbjuder kunden att få hämta ut paketet eller byta varorna i någon av kedjans butiker. Inom kort kommer du kunna hitta Lindex nya webbshop här på Fashionguide.se…

H&M Home

Det ryktas at H&M ska lansera en inredningskollektion – H&M Home. Lanseringen av det nya heminredningskonceptet sker i höst. Med H&M Home tar H&M upp kampen mot Ikea och Hemtex och börjar säljahemtextil. I sortimentet finns bland annat lakan, kuddar, filtar och handdukar. Till en början sker försäljningen genom distanshandel, det vill säga katalog och internet, i Norden, Nederländerna, Tyskland och österrike.
– Längre fram kan det även bli aktuellt med butiksförsäljning, säger Andrea Roos på H&Ms pressavdelning. Målgruppen är framför allt H&Ms befintliga kunder.

Källa: Dagens Media

Trendigt med Eko-mode

Det har hänt en hel del med miljötänket i modebranschen på den senaste tiden. Det är inte längre någon uppoffring eller töntigt att bära miljömärkta kläder. Eko-modet har blivit trendigt och coolt och fler och fler designers gör en ekologisk, miljömärkt kollektion. Lite tips som kan vara bra att tänka på:

Ekologisk bomull: detta betyder att bomullen är odlad utan gifter men inte automatiskt att beredningsprocessen varit giftfri eller att arbetarna jobbar under etiskt försvarbara förhållande.

Rättvisemärkt: detta betyder att arbetarna har goda arbetsförhållanden

Christian Lacroix för La Redoute

Christian Lacroix visade häromdagen upp sin nya linje som han har gjort för postorderjätten LaRedoute. kollektionen består av både kläder och heminredning och kommer till hösten. Priserna kommer variera från 15 euros upp till 985 euros. Inredningslinjen är lite mer omfattande än klädlinjen. Lacroix sägs ha investerat upp till nio månader i projektet med LaRedoute och ordnade modellen Lily Cole till katalogfotningen samt den animerade webdelen. Andra designers hos LaRedoute i höst är Anne Valerie Hash, Isabel Marant, Antik Batik och Manoush. Vi ser fverkligen fram emot att se denna kollektion! När det är dags kommer man hitta kollektionen i höstkatalogen, på LaRedoutes sida och på christianlacroixpourlaredoute.com .

Renare hy med pinnar

Pormaskborttagaren BEAUTYSTICK är en svensk nyhet inom hudvård och har snabbt blivit en succé över hela världen. Stickorna är ett enkelt hjälpmedel som du använder för att effektivt och hygieniskt befria din hud från pormaskar och andra orenheter, utan risk för inflammationer och fula klämmärken.Finns att köpa hos www.smashing.se och kostar endast 30 kr för 2 stickor. Vi har testat och kan verkligen rekommendera dessa stickor. Enkla, smidiga och går att använda upp till 4 ggr innan man ska slänga dessa.

Chanel Cruise Collection 2008

Chanel har visat upp sin lyxiga cruise collection 2008 i LA. Lagerfeld och modellerna anlände i ett privat Chanelplan direkt ner på catwalken. Temat var lyxig blandning av skolflicka, St. Tropez och jetset. Bland inbjudna celebs fanns tvillingarna Olsen, Demi Moore, Lindsay Lohan och jälvklart Victoria Beckham.