Michael Kors höst/vinter 2007

Några av höstens stora trender visade amerikanen Michael Kors i sin kollektion för höst/vinter 2007. Pälsen som känns helt rätt i vinter är härligt fluffig och pösig och självklart behöver den inte vara äkta. Det visades även fransar, metallic och färgstarka influenser som orange och gult.

Bild: Aftonbladet

Favorit för torra läppar

Rosebud är en av Fashionguide`s absoluta favoriter. Den är redan en klassiker, utvecklad på ett apotek i USA 1892 och har hållit sig i topp bland skönhetsprodukter sedan dess. Rosebud har utsetts till bästa skönhetsprodukt av bl a amerikanska InStyle tre år i rad och är en storfavorit hos Hollywoods kändisar och modeller. Den är perfekt att använda på armbågar, torra partier i ansiktet, nagelbanden eller där du behöver ge torr hy lite extra näring. Finns att shoppa hos bla Blush.

Ny sökfunktion hjälper dig hitta rätt märke/designer

Nu har vi på Fashionguide.se förenklat för er som letar efter ett specifikt märke eller en speciell designer.

Fritext-söket hittar ni på startsidan och är enkelt att använda. Er sökning returnerar en lista med de butiker som har det sökta märket/designern i sitt utbud. Klicka er antingen direkt till denna butik eller välj att få mer information om densamma via den mer utförliga informationssidan.

Lycka till i sökandet efter just ert favoritmärke/designer!
MVH
/Linda

Haute Couture i London

Om du har vägarna förbi London och V&A Museum i slutet på september har den hyllade utställningen ”The Golden Age of Couture: Paris and London 1947-1957” premiär den 22 september. En glamorös utställning som fokuserar sig på efterkrigsperioden fram till 60-talets ungdomsrevolt. I utställningen kommer man att få se klänningar och exklusivt skrädderi från designers som Balenciaga, Dior, Givenchy mm.

Bild: www.vam.ac.uk

Cafés stora modepris

Igår ägde tidningen CaféŽs årliga modefest rum där modepriser delades ut under stora festligheter på restaurang Hasselbacken i Stockholm. I år firade dessutom Cafés modepris hela fem år. Några av årets vinnare var bla Björn Borg (Cafes specialpris) och Caroline Winberg (årets bäst klädda kvinna). Båda fanns på plats för att ta emot sina priser.

Inred med H&M

Då var det äntligen dags, i september kan du shoppa kuddar, överkast, filtar och handdukar signerat H&M. Det kommer endast gå att shoppa via deras hemsida eller deras katalog. Lanseringen gäller än så länge endast Norden och Nederländerna och går under namnet H&M Home.

Bild: Peter Gehrke för H&M

Ta hand om din hy!

Nu när hösten sakta men säkert börja närma sig & man börja känna hur torr hyn är kan vi verkligen rekommendera att testa DecleorŽs Hydra Floral Anti-Pollution emulsion. Det är en underbar dagcreme som ger en ordentligt fukt-mättad hud. En lätt men rik creme som passar en normal till torr hud. Cremen tillför fukt på både ytan och djupet och skyddar huden mot föroreningar. Vi har även testat ögoncremen i samma serie och den är enkel att applicera och minimerar genast torrhetstecken och rynkor. Finns bla hos Hudoteket.

Orange,orange, orange…

En av höstens trendigaste färger är helt klart orange. Färgen har setts på väskor, smycken och självklart klänningar, tunikor mm. Fashionguide hittade detta snygga läderarmband hos Cocoo.se . Inspirerat av Hermes men något bättre pris, endast 145 :-. En klar höstfavorit!

Årets Guldknappenvinnare

Igår ägde Damernas Värld`s årliga Guldknappen-fest rum på Bonniers Konsthall. årets Guldknappe-vinnare är ingen mindre än Ann-Sofie Back. Back är bosatt i London och uppmärksammades av ELLE och det prestigefyllda ELLE-priset redan 1997. Guldknappen-juryn kallar henne en stjärna i de innersta modekretsarna och hyllar hennes säregna formspråk. Priset fick hon för sin kollektion Back. Hennes kollektioner finns att shoppas hos bla YourWeekendFashionShop .

Bild: Metro