Svenska modegranar

Några av Sveriges största mode- och designprofiler har fått äran att skapa sig var sin unik julgran. Utställningen äger rum på Hotel Birger Jarls lobby i Stockholm mellan 30 november till den 24 december. De som ställer ut är; Isabelle Halling, Claes Bondelid, Tom Hedqvist, Daniel Lindström, Oscar Magnuson, Jytte Meilvang, Minimarket, Ann Ringstrand, Magdalena Säfqvist och Pia Wallén.

Bild: Feber

Julklappstips!

Ultra Sensitiv Shaving Foam är ett väldigt milt rakskum utan färgämnen och parfym, perfekt för känslig hy. Löddret innehåller enbär vilket ger en lugnande och antiiinflammatorisk effekt. Skummet motverkar dessutom glansig hy. Finns hos Gentlemenscorner och kostar endast 149kr.

Veckans modeintervju – Raymond ”Blues” Peroti

Veckans modeintervju är med sångaren Raymond ”Blues” Peroti.
1.Vilken designer tycker du har presenterat den bästa kollektionen i höst/vinter?
– Den designern/märket som otvivelaktigt har presenterat den bästa kollektionen alla kategorier i min smak är tveklöst ADIDAS!

2. Vilka tre nyckelplagg tycker du är höstens”Must have” ?
– Det finns enligt mig inga modemässiga ”must haves” Men, man bör absolut haffa sig minst ett par sneakers och en topp från Adidas Materials of the world, eller Flavours of the world serier, har man någorlunda koll så plockar man självklart nått från båda. ;0)

3. Handlar du kläder på nätet & vilken är då din favoritnätbutik?
– är vanligtvis en väldigt kräsen och hands on när det kommer till att välja ut något, behöver känna ordentligt på material, checka storlekar och avväga ordentligt innan jag bestämmer mig, men en butik/nätbutik som varit min favorit genom de senaste åren är www.sneakersnstuff.com som ständigt leverear på högsta nivå.

4. Vilket är ditt sämsta modeköp?
– Sämsta modeköp måste vara några dyra oversized Sean John denim set i NY som sedan dess legat i förråds förvaring.

5. Tycker du mode är viktigt?
– Om man definierar mode som att vara mån om vad man sätter på sig och hur det ser ut, så tycker jag att mode är viktigt, men trender är jag däremot inte mycket för.

Inför helgen…

E. Coudray vårdar traditionen av boudoir och exklusiva franska parfymer. Först känner du en levande förförisk bubblande doft och långsamt smyger en lätt citrus frukt kumquats, bergamot apelsin som mixas ihop med en vattenmelon. Finns till bra pris på Trade with Design. E.Coudray`s doft Givrine är underbar….

Ta hand om dina favoritplagg!

Stylisten Amanda Johansson tipsar om hur du bäst vårdar dina dyrgripar i garderoben.

1. Snyggaste jeansen ? vänta länge med första tvätten
2. Roller, roller, roller – framförallt på ytterplagg
3. ånga mera ? steamer är snällare och det blir snyggare
4. Lufttorka alltid med galge – undvik torktumlare
För den riktigt nogranna har Philips en ny produkt ?Wardrobe Care? som är en stryk-ång och vädringstation i ett. Fashionguide har inte provat den men för er som är sugna finns den att klämma och känna på SoFashionForRookies i Kungsträdgården i Stockholm samt i butik nu!

De perfekta stövlarna…

Acne`s Pistol Black är tillbaka från förra säsongen. Fortfarande såå snygga, perfekt klack och en helt klart väldigt användbara i vårt land. Pris 3500kr och finns hos Acne Jeans.

Veckans modeintervju – Frida Fahrman

Veckans modeintervju är med Frida Fahrman, högaktuell som moderedaktör på tidningen Metro.

1.Vilken designer tycker du har presenterat den bästa kollektionen i höst/vinter?
– Jag tycker att Luella Bartleys höstkollektion var riktigt bra eftersom den innehöll mängder med fantastiska klänningar och kjolar med volym, fickor och härliga färger.

2. Vilka tre nyckelplagg tycker du är höstens”Must have” ?
– En snygg kjol som passar hela vintern gärna en med mycket volym som är riktigt utåtstående och puffig. Ett par schyssta stövlar som man även kan ha i vinter. Jag känner redan nu att mitt köp av Marc Jacobs stövlar med rågummisula kommer bli en favorit. Nu har även första snön fallit så det är dags att införskaffa en varm vinterjacka, och jag är letar fortfarande efter den ultimata modellen.

3. Handlar du kläder på nätet & vilken är då din favoritnätbutik?
– Ja, jag handlar framför allt skor på nätet. Jag tycker att ebay är toppen, men handlar även gärna från asos.com för att det är enkelt och smidigt. Det är även roligt att handla skönhetsprodukter på nätet från tex blush.se som har flera av världens främsta märken som inte går att få tag på i Sverige på något annat sätt.

4. Vilket är ditt sämsta modeköp?
– Ett par svindyra jeans som jag köpte i NY för två år sen. De ligger fortfarande med lappen kvar intryckta i garderoben. Varför köpte jag dem, de satt ju inte ens snyggt från början?! Det var väldigt onödigt?

5. Tycker du mode är viktigt?
– Egentligen är jag ingen modefashionista som följer trender slaviskt och där mode betyder allt för mig. För mig är det viktigare med en egen stil och mitt intresse går i perioder. Men andra uppfattar nog att det är viktigare för mig än vad det i själva verket är.