Dagens tips!

Detta urfina armband har Sophie Gyllenhammar Mattssons designat för World Childhood Foundation. Köper du detta armband skänks 100 kr till World Childhood Foundation. De olikfärgade stenarna i armbandet symboliserar de olika artiklarna i FN:s barnkonvention:

Blå agat: Barnets bästa ska komma i främsta rummet.
Ljusblå kalcedon: Varje barn har en inneboende rätt till livet.
Lila ametist: Barn ska ha rätt till yttrandefrihet.
Vit pärlemo: Barn ska skyddas mot alla former av fysiskt eller psykiskt våld.
Gul aragonit: Barn har rätt till social trygghet.
Orange karneol: Barn har rätt till utbildning.
Grön agat: Barn har rätt till lek, rekreation, fritid och vila.
Ljusrosa rosenkvarts: Barn ska skyddas mot alla former av sexuella övergrepp och utnyttjande. Rosa rodonit: Bortförande och försäljning av eller handel med barn för varje ändamål och varje form ska förhindras.
Röd karneol: Barn har rätt till psykisk och fysisk rehabilitering samt social återanpassning då det varit utsatt för vanvård, utnyttjande eller övergrepp.

Priset är 990kr och just nu står den högst upp på min önskelista! Finns att köpa här.

H&M och Lindex i reklamkrock

är det flera som har lagt märke till H&M`s Lindexs snarlika vårkampanjer på tv? Båda har modeller som vandrar mot kameran med tredelad klänning och en blomma i bakgrunden.
”Det var nästan så att jag skrattade när jag såg det”, säger Jörgen Andersson, marknadschef för H&M. Grundidén är densamma och plaggen är snarlika. Det är ett olycksfall i arbetet, ett av de tillfällen när två modeföretag får samma ide. Blommor och colorblocking är två stora trender i dag, säger han.
Komiskt….vilken gillar ni bäst? Min favorit är H&MŽs variant.

Vårens hetaste dofter

Tidningen Glamour har gjort ett härligt urval av vårens hetaste dofttrender. Flera av dofterna är lätta, härliga och fräscha vårdofter.

Läs hela artikeln här. Mina personliga favoriter är Chloès senaste doft (nr 3) och Dior`s (nr 5).

Kate Moss + Topshop – igen!

ännu ett samarbete mellan toppmodellen Kate Moss och Topshop är på ingång. På torsdag kommer ytterligare en kollektion signerad Kate Moss ut i Topshops butiker i Sverige samt på nätet. Vi ser återigen Kate själv som modell, och liksom tidigare är det en stor kollektion. Kollektionen känns fortfarande väldigt basic och inte så unik men det finns ändå några fina nyckelplagg såsom den blåa klänningen till vänster. Nu återstår att se om det blir samma rusning här hemma på torsdag som förra året… Spana in plaggen och säg gärna vad ni tycker om kollektionen.

Ge din dator en make-over

Ge din trista dator en ordentlig make-over. Nu kan du styla din laptop med ett trendigt och coolt överdrag. Finns flera färger och mönster. De finns i olika strl och priset är från 350kr. Jag föll för detta mönster och ska genast beställa en här!

Nyheter på Fashionguide

Gillar du märken såsom Best Behavior, Camilla Ribel, Bomull och Petra Nygren måste du spana in senaste tillskottet av webshop här på Fashionguide.se – FreeFashion Sthlm. Sortimentet erbjuder både klassiska basplagg och mer nyskapande design. God passform och kvalitet är ett måste. Du hittar butiken här.

Ny modell för Calvin Klein

Skådespelerskan Eva Mendes blir frontfigur för Calvin Klein i klädjättens underklädeskampanj till hösten.
Kampanjen ska gå utomhus och i print världen över och lanserar enligt ett pressmeddelande kollektionen Seductive Comfort. Hon ska även synas i reklam för Calvin Kleins parfymer. Bra val !

Bild: Patrick McMullan

Dagens tips!

Den här söta lilla aftonväskan får bli dagens ”must have”. Snygg och designinspirerad (balenciaga) och finns i 3 färger, svart, brunt och vitt. Priset är endast 399kr! Finns att köpa här.

Löddrig rengöring

Boots No7 lanserar nu en löddrig rengöringstvätt som innehåller bl a fänkåls-och vattenkrasseextrakt som rengör din hud mycket skonsamt och milt. Den innehåller även Pro-vitamin B5 som verkar vårdande och huden känns mjuk och smidig efter rengöringen. Finns att shoppa här och kostar ca 125kr.

Grattis Charlotte!

Grattis Charlotte till din storseger igår! Ni som missat Charlotte`s modeintervju, kolla här. Fashionguide ger Charlotte 10p av 10 möjliga när det gäller hennes outfit i schlagerfestivalen! Klänningen, skorna och tom mikrofonen var urläckert!!! Vi ser fram emot hennes outfit i Eurovision-tävlingen.