LiseLotte Westerlund s/s 2009

Nu är Sthlm Fashion Week i full gång. Första visningen ut idag var Liselott Westerlund som bjöd på en väldigt fin visning. Materialen var silkiga, mkt vida klänningar och byxor och färgskalan gick i svart, vitt, midnattsblått med något inslag av klarrött och turkosgrön. Kollektionen var väldigt dressad och stilren och favoriten var helt klart den midnattssblå byxdressen! (kom ihåg var ni läste det först…). En bra intervju om projektledaren Keri för denna modevecka hittade jag här. Morgondagens visning är Tiger, återkommer med rapport…

Källa: Elle

Love and Vintage

Nu har äntligen Love and Vintage öppnat sin webbshop! Här kan du fynda vintagekläder, skor, väskor, accessoarer men även helt nya plagg ifrån internationella designers såsom Chanel, Anna Sui, Escada mm. Med andra ord, en svensk Ebay!!!
Love and Vintage säljer även helt nya böcker, skivor, dofter och ljus. Sidan erbjuder ett stort utbud av internationella designers och inom kort lanserar de även sajten på svenska. Sidan är lätt att navigera och innehåller flera vackra illustrationer av Irina Ivanova. Jag har hittat massor av fina plagg som kostar en bråkdel av vad de skulle kostat i butik.

Förebilder el blåsta brudar?

Debatten om karaktärerna i Sex in the City fortsätter, överrallt i någon veckas tid nu har man kunnat läsa om kvinnor som rasar över Hans Wiklunds kommentarer ang filmen i Mix Megapol för några veckor sedan. Senast idag hittade jag denna artikel där flera kända profiler uttalat sig om Feminism, Shopping och fördumning. Läs artikeln här. Själv älskade jag filmen och självklart är det ingen film man ser för att få någon intellektuell föreläsning utan en härlig film med mkt humor och vänskap samt att du drömmer dig bort för en stund bland vackra miljöer, kläder och väskor.

Modelbehaviour, se men inte röra


– Jag tar pilgrimsmusslorna till förätt, entrecote till varmrätt och en sallad brevid säger jag till servitören som ser sådär lagom arrogant ut de ofta gör på rikitigt fina restauranger.

Jag sitter på restaurang omm som tillhör det fina hotellet med samma namn på en tvärgata till paseo de Gracia i Barcelona.

Det är jag, Eduardo som är ägaren av min agentur, två killmodeller från USA, en tjej som jag aldrig lyckas få reda på var hon kommer ifrån då hon inte säger ett ord på hela kvällen och inte heller tar av sig sina solglasögon under hela kvällen trots den dunkla belysningen.
Vid bordet sitter även en karaktär som heter Boris och ska tydligen vara en känd TV-profil och alla diskussioner avbryts av folk som kommer fram och vill ha en autograf eller en bild tagen.

Vid efterätten börjar det bli irriterande och när 27.e personen kommer fram med penna och papper tar jag dem och skriver min autograf på pappret innan Boris hinner göra det och alla runt bordet (utom tjejmodellen) skrattar.

Vid bordet brevid sitter fotbollspelaren Henry som spelar i FC Barcelona och även han kommer över och hälsar på denna Boris och oss andra vid bordet.

Jag har jobbat hela dagen och hungern kurrar ända upp i matstrupen.
Förrätten slinker ned på mellan 5-6 sekunder och när jag tittar upp har de övriga vid bordet gjort ett spår med gaffeln i deras förrätt men ingen har tagit en tugga.
Den tysta solglasögon-modellen skjuter bara tallriken 2 decimeter framför sig och säger att det var ”divine” och jag antar att hon bygger det på utseendet och inte smaken hon aldrig kännt.

Vid varmrätten slukas min köttbit med samma aptit medan de andra tar gaffeln delar på rätten i två delar och ger sedan komplimanger på den fantastiska restaurangen utan att någon knappt ätit en tugga.

Vad jag glömt bort från tidigare ”fashion”middagar är:
– Säg hur hungrig du är innan ni sätter er och beställ många rätter.
– Desto mindre som sedan äts är sedan ett tecken på att du är van vid extremt dyr mat och behandlar det som en mcdonalds-hamburgare. det är även ett statement att man är smal.
– den klassiska rörelsen är att ta gaffeln, dela rättten i två delar och skjuta den framför sig 1-2 decimeter och visa hur mätta och belåtna ni är.
– Beställ fisk och inte kött. (fisk är trendigare och lättare att utföra ovan beskrivna rörelse)
– Under middagen så berätta gärna 2 men helst 3 andra riktigt dyra restauranger ni nyligen besökt. Att de har stjärnor i michelin guiden är underförstått.

Ute på gatan står jag och försöker vifta in en taxi när jag ser en av de andra killmodellerna ta raska steg mot burger king. Han skymtar mig, men vi låtasas inte se varandra utan har den tysta överenskommelsen att det som hände där innne på restaurangen var att spela efter regelboken. Regelboken som heter modelbehaviour

Sthlm Fashion Week by Berns

Snart börjar det dra ihop sig för Stockholm Fashion Week by Berns. Den 30 juni till 2 juli visar svenska märken såsom Acne, Hope, Filippa K, Whyred, Tiger of Sweden och Minimarket vårens kollektioner under tre intensiva dagar på Berns Salonger. Ida Sjöstedt kommer ej visa på Berns utan istället ha en spännande installationsvisning på restaurang Riche på Birger Jarlsgatan. Carin Wester kör sin visning i Berzelii Park som blir modeveckans enda för allmän publik. Vi kommer löpande rapportera med visningsbilder och info!

Modelbehaviour, 490 kronor för en smörgås


-Trust me!
– Tyvärr, svarar jag men den här gången är jag osäker på ditt tips.
-TRUST M E Danieloni säger den italienska stylisten. Turban är sommarens nya keps.

Jag har blivit lurad förut när det gäller nya trender och tvekar därför en extra gång när någon ger mig ett hett ”måste” tips.

Vi sitter i Hyde Park i London och solen är varm men molnen många och vårat gäng tar av och på oss våra t-shirtar med 30 sekunders mellanrum.

– Jag är hungrig, vi går och äter någonstans föreslår Mark.
Två av modellerna har precis varit i Kapstaden och Londons priser är lika långt ifrån Syd-afrikanska priser som det också är på världskartan.

– Du vet att en smörgås i London är som att köpa en smörgås i Cape Town för 490 kronor säger min svenska polare Johan.
öh, ja men då kan du ta flyget tillbaka dit för jag är hungrig nu oavsett din matematiska uträkning.

Vi har varit på min agenturs sommarfest kvällen innan och dagens samtalsämne är erbjudandet som dök upp i slutet av kvällen.
– Tror du han menar allvar säger Mark och tar en tugga utav sin smörgås.
– Klart han menar allvar svarar jag, suktar efter hans bröd men tar en stor tugga av min sallad och ångrar min beställning.
-2 veckor på Bali, det är nog bästa erbjudandet hittills.

För 11 timmar sedan har vårat killgäng blivit erbjudna att få 2 veckor allt betalt för att hänga i en miljardärs hus på Bali.

– Jag har fått en Las Vegas trip betald en gång kastar Johan ur sig och det startar det hela.

– Jag har blivit erbjuden 10 dagar i Thailand
– Thailand vad lökigt, jag har fått en Rolex av en olje-shejk.
– FALSK ropar vi alla i kör.

Alla erkänner alla konstiga erbjudande vi fått, men när Mark erkänner att han blivit erbjuden att bli en rysk mans älskare för 100 000 dollar i månaden, tappar vi alla aptiten och stämningen dör ut.

Vi står på perrongen och väntar på tunnelbanan och Brian frågar om jag funderar på att följa med till Bali. – Jag har precis börjat jobba som modell, säger han och verkar skämmas över det. Att bli flugen till Bali och få betalt för det är ju totalt galet fortsätter han. Händer det ofta? – Det händer svarar jag och inser hur avtrubbad man blivit efter alla år i branschen. Wow thats insane, mumlar Brian. No Brian svarar jag. ThatŽs just modelbehaviour

Äntligen!!

”Sex and the city” har slagit biorekord i USA och igår var det då äntligen dags för Sverige-premiären. Filmen var underbar och jag måste bara se den en gång till! Fantastiska kläder, värme och mycket humor. Filmen var fylld av kärlek som gjorde att man grät både av sorg och lycka. Efterfest på härliga Josefinas i Sthlm där det var överflöd av fantastisk mat, champagne, modevisning, liveband och goodiebags.

Rasmus Ramstad på SF talar om ett nytt fenomen i en artikel i DN, en ”blockbusters för kvinnor”, intressant…läs mer här.
Bild: Snygga Pernilla Wahlgren med sällskap.

Ny stjärna för Chanel

Den supersöta Emma Watson som bla spelat i Harry Potter är nya stjärnan för Chanel. Emma Watson ersätter Keira Knightley för Chanel och blir Chanels nya ansikte utåt. Den 18-åriga Emma Watson har enligt rapporter signat ett kontrakt värt 36 miljoner kronor. Good work!
Bild: Glamour

Modelbehaviour, vägen till lycka


Jag minns hur jag i fjorton-års-åldern står på en flygplats och tittar på de brunbrända kropparna och de vita badkläderna.
Piz Buins bilder var för mig en glimt in i paradiset. Jag trodde att skulle jag en dag få uppleva exakt den stämning som var på bilderna, skulle det vara den ultimata lyckan.

Cirka 15 år senare står jag nu och tittar på mig själv i just nämnda annons, men lyckan är frånvarande.

Lyckan i sig är inte borta, men lyckan jag trodde skulle komma pga jobbet existerar inte.

Folk skyndar förbi mig och jag hör en röst ropa ut ett försenat flyg till Polen.
Arlanda är i full gång och mitt i allt vimmel är jag där. I ett inferno av dofter, syns bilden på mig, min brunbrända kropp och de vita badkläderna.
Resan har varit lång från den taniga kroppen som 14 år gammal drömde sig bort i Piz Buin-kampanjen till dagens jag som i en pose tagen från en staty står där på bilden.

Jag vänder mig om och promenerar bort mot min gate. Tomheten finns i kroppen som efter år av förväntan inte uppfyllts med mer än ett axelryck och jag inser att den gamla klyschan stämmer när man säger att det inte alltid är att nå målet som är viktigast, utan att njuta av vägen dit.

åter igen denna långa väntan på att en visning ska börja.
Jag ligger i ett hörn backstage på Gianfranco Ferre och tittar ut över samlingen modeller.
Ipoden är inställd på random och låten som ljuder ut i öronen är något jag inte känner igen men passar bra in på det som mina ögon registrerar.

Jag har precis vunnit ett parti schack mot en mindre begåvad fransk modell och jag ser två amerikanska modeller visa olika mag-övningar för varandra. Till vänster sitter en tanig rysk kille och jag ser hemlängtan i hans ögon och lider med honom.
Borta vid buffé-bordet ser jag ett gäng killar som fyller deras väskor med ”gratis” dryck och smörgåsar. Jag skymtar en text på hans tröja men ser den inte tydligt förrän han är några meter ifrån mig.
Modellbehaviour, står det och jag tror inte han fattar hur passande texten är……..

Sex in the city – bara timmar kvar till premiären…


Sex in the city har premiär i morgon och hajpen har aldrig varit större. Idag kan man även läsa en intressant artikel i SVD om hur denna serie påverkat vår omvärld långt mycket mer än vad vi först trodde skulle vara möjligt. Att Carrie Bradshaw kunnat bli en sådan modeikon är ganska otroligt, men ännu mer anmärkningsvärt är hur länge hennes modetips hållit i sig.

Unga kvinnor världen över tar fortfarande del av hennes råd och tips på outfits tio år efter seriens premiär… ganska anmärkningsvärt. Jag måste säga att jag är ganska nyfiken på hur denna serie ter sig som spelfilm men även på vilket intryck och påverkan spelfilmen kommer ha inom modevärlden i jämförelse med den påverkan som serigen haft över tio års tid.