Dagens sko & stöveltips!

är du osäker på vilka sko och stöveltrender som gäller i höst, kan vi rekommendera att kolla in denna länk: http://anytime.tv4.se/webtv/?treeId=9017

Sofi Fahrman gästar Malou i tv-soffan i efter 10 och Sofi hade plockat ut en hel del fint och själv kommer jag att damma av fjolårets MC-boots och flitigt använda mina nyinköpta kilklacks-boots ifrån Whyred.
Bild: Magazine Café

Höstens doftfavoriter!

Med hösten kommer mörkret och jag älskar att få tända massor av härliga ljus och då gärna olika varianter av doftljus. Ljus är lugnande för själen. Detta nya märke som heter Dogeared hittade jag hos Aldora . Doftljusen är ekologiska, återvinningsbara och finns i både plåtburk och glas. Dessutom i många härliga dofter. Jag föll för ”Gotta lotta zip Doft” som innehåller ingefära, kanel & citron. Priset är ca 225kr.

Härligt med höst…

I höst satsar Lindex på grunge och 70-talets bohemromantik. Ingen har väl kunnat missa en rödhårig Caroline Winberg i höstens Lindex-kampanj? Den stickade trenden står i fokus, och enligt Lindex ersätter de stickade tröjorna, västarna, halsdukarna och koftorna den klassiska höstkappan. Förutom toppmodellen Caroline Winberg ser du även svenska supermodellen Vicky Andrén i höstens kampanj.

Modelbehaviour, Att dela är lycka


Jag sitter med fötterna uppe på räcket på min balkong och tittar ned på två tyska turister som uppenbarligen somnat i solen tidigare idag och går omkring med helt otroliga vita kanter efter solglasögon.
Det är ännu lustigare än det låter och jag vänder mig till höger för att dela denna glädjestund, men kommer på att jag är ensam.
Jag är på ett 5-stjärnigt all inclusive på ett jobb i Dominikanska Republiken för en fransk kund och det som många uppfattar som ett paradis (vilket det säkert är) är för mig 4 dagar i tristess och ensamhet.
Vi fotar bara 2 bilder per dag och teamet som redan varit där i 14 dagar är så uttröttade på solen och värmen att de gärna håller sig inne i de luftkonditionerade rummen resten av dagarna.
Detta leder till att av de 96h jag är där så spenderar jag säkert 85h själv och de är under en av dessa timmar jag inser att få upplevelser är värda någonting om man inte kan dela det med någon.
Jag har haft turen att få uppleva mycket, men missat att njuta av många då jag ofta varit ensam.

Where are you going? frågar en av assistenterna. Jag tänkte hyra en kajak och paddla runt lite, vill du hänga på frågar jag tillbaka. – öh,öh du menar att vi ska paddla själva undrar han och höjer ögonbrynen. – Varför då lägger han till, det finns motorbåtar att hyra om du vill ut på vattnet. Paddla själva låter alldeles för jobbigt. Nu har till och med assistenterna börjat med ett modelbehaviour tänker jag, suckar och vadar ut i det varma vattnet…

Dita von Teese + Wonderbra

Wonderbra har inlett ett samarbete med Burlesque-drottningen Dita von Teese, där underklädeskollektion bär namnet Wonderbra by Dita Von Teese. Kollektionen är inspirerad av 40- och 50-talsglamouren. Enligt Dita von Teese själv ska underkläder inte ska vara något som du bär för någon annan utan för dig själv. Hon tycker också att Wonderbra har alla detaljer som krävs för att vara sensuella, snygga och sexiga. Kollektionen innehåller tre stilar Multi-Teese, Spot-Teese och Satin-Teese.Multi-Teese är en provotaktiv linje med svarta underkläder som att går att använda på flera olika sätt. Spot-Teese är en roligt och flirtig linje, med tyll och blommönster och Satin-Teese är en klassiskt elegant linje som andas retro. Underkläderna kommer i två färger, persikorosa och dovt grått.

Mina favoriter!

årets Emmy-gala har gått av stapeln i natt svensk tid. Så här snygg var Brooke Shields i kungligt snygg hallonrosa galablåsa från Badgley Mischka. Teri Hatcher (”Desperate housewives”) bar en härligt gul klänning ifrån Monique Lhuillier. Teri Hatcher blir bara snyggare och snyggare ju äldre hon blir.
För mer info och fler bilder på vackra klänningar från nattens gala hittar du här.

Vem styr din garderob?

Vem inspireras du av när du ska köpa nya kläder, skor och accessoarer? Sajten E24 har rankat de mäktigaste moderedaktörerna i Sverige. Dessa kvinnor är i huvudsak journalister i grund och botten men en och annan modebloggerska har även smugit sig upp på topp 10-listan. Du hittar den intressanta artikeln här. Nr 1 på listan är Calgary Avansino, brittiska Vogues modechef.

Modelbehaviour, Brasil

Jag minns hur det knackade på dörren och där stod 3 killar med varsin ryggsäck.

De tre Brasilianarna flyttade in i min och Tobias lägenhet i Milano den dagen och vår vardag blev aldrig sig lik.
Rummen och hallen fylldes av samba-toner och planscher åkte upp på varje vägg. Deras engelska var obefintlig men deras hjärtan desto större.
All var välkomna till deras karnivaler som startade vid åtta varje kväll och avslutades långt in på småtimmarna. Vår hittills ganska lugna och städade lägenhet blev ett galet roligt kaos av vimlande, sjungande, dansande människor som tog med sig mat, frukt, instrument och dryck som visad tacksamhet att få vara där.

Vi var säkert i snitt 20 personer varje kväll under dessa 2 månader de bodde hos oss.
Mina stela höfter värmdes snabbt upp till musiken och synen hur jag dansar samba med 2 högstadie-lärare som blivit inbjudna samma eftermiddag på tunnelbanan är ett minne för livet.

Alla med ett leende på läpparna vi stötte på ute på gatorna fick vår adress och inbjudna till festligheterna.

Med teckenspråk en karta över Brasilien och lite foton de hade med sig förklarade de med blandad portugisiska, spanska, få ord engelska och mycket kroppspråk hur de var att bo i Brasilien.

I sluet av den magiska sommaren försvann de ut från vår lägenhet lika plötsligt som de dök upp och jag har inte sett någon av dem sedan dess, men skivan jag fick med gruppen Tribalistas spelar jag upp då och då i min Ipod och mina höfter börjar röra på sig och ett stort leende återfinns på mina läppar………

– Hur kan du stå ut med att bo i en lägenhet med massa människor du inte känner. -Jag skulle aldrig kunna somna i samma rum som någon jag aldrig träffat fortsätter Anders när jag berättat om modell-lägenheter.
Visst vi känner inte varandra, men på något vis känner vi samhörighet och förståelse för varandra då vi alla är modeller, långt från trygga hem och vänner och det bygger starka band snabbt, försöker jag förklara.
Lite av det är charmen att resa runt som modell. Samhörigheten med andra likasinnande som bara vill njuta av livet och världen och tjäna pengar samtidigt.
– Jag hör vad du säger fortsätter Anders, men jag förstår inte. – Kanske måste man vara modell för att förstå ett modelbehaviour svarar jag…..

Snygg höstkappa

Den här fina höstkappan är precis nyinkommen hos Free Fashion. En klassisk modell med detaljer i retro-stil. Sydda veck i ryggen, stora dekorativa knappar, utanpåfickor med lock, skärp i midjan. Den höga sjalkragen, figurnära passformen upptill och utställda skärningen nedtill ger en väldigt smickrande kvinnlig silhuett, dessutom supersnygg till både kjol och byxor! Priset är 1600kr och du hittar den här.

VIP-frisör

Ingen har väl kunnat missat Victoria Beckham senaste frisyr. Det finns inga genvägar ens för stjärnor ibland, även de måste ibland stå i kö för att få en klipptid hos hippa New York-frisören Garren. Det var han som klippte av Posh Spice hår till en superkort frisyr. Väntetiden ska enligt källor varit 2 månader. Bland Garrens stamkunder finns Angelina Jolie, Madonna, Scarlett Johansson, Sarah Jessica Parker och Nicole Kidman.