Fashionparty!

Igår var det dags för British Fashion Awards i London, massor av ubersnygga fashionmänniskor var så klart på plats. Jade Jagger tog tillfället i akt att sola sin glans med Londons just nu hetaste it-girls Alice Dellal och Pixie Geldorf. 70-tals modellen Twiggy var snyggt klädd i lila strumpbyxor och glittrig klänning.
Några av priserna som brittiska moderådet delade ut gick bla till Christopher Bailey för Burberry (årets herrmodedesigner), Rupert Sanderson (årets accessoar-designer), Jimmy Choo fick pris för årets märke och H&M:s kommande samarbetspartner Matthew Williamson blev årets röda mattan-designer. Kvällens stjärna blev Luella Barkley som fick pris som årets designer för hennes märke Luella.Vill du veta se mer av festen, kolla här.

H&M + Matthew Williamson

Knappt har årets H&M kollektion med Commes des Garcons sålt slut i butikerna förrän det är dags att presentera vem som blir nästa gästdesigner. H&M har bekräftat att nästa gästdesigner blir britten Matthew Williamson, som gör en vår- och en sommarkollektion för kedjan. Första kollektionen släpps redan den 23 april 2009. Matthew Williamson släpper även sin första kollektion för män tillsammans med H&M.- Detta är ett storslaget samarbete för H&M, och det ligger helt i linje med vår idé om vårens och sommarens modebild, säger Margareta van den Bosch, kreativ rådgivare på H&M, i ett pressmeddelande.

Matthew Williamson första kollektion kom redan 1997 och hans design är känd för att vara färgstarka och med etniska influenser.

Intervju med Jesper Rönnbäck – Recipe for Men

Fashionguide har ställt 5 snabba frågor om hudvård till en av grundarna till det framgångsrika hudvårdsmärket Recipe for Men – Jesper Rönnbäck.

1. Vilken produkt är din personliga favorit?

Just nu använder jag Mayblossom Konjac Moisturizer från REN. Den är balanserande och täpper inte till porerna, men hjälper ändå till att hålla huden fuktig.

2. Vilken produkt bör finnas i varje kvinnas neccesär/Baddrumsskåp?

En riktigt bra fuktighetskräm ? med solskyddsfaktor på sommaren. Kanske inte det mest överraskande svaret, men att smörja in sig varje dag är ändå det viktigaste om man vill hålla huden slät och fin.

3. Hur kom det sig att ni startade ert varumärke Recipe for Men?

Idén till Recipe for men kom till 2002. Vi tyckte det saknades något på groomingmarknaden, speciellt konceptuellt. Många märken använde sig av ett tilltal som snarare riktade sig till gamla tanter än till unga män. Andra överkompenserade och försökte göra koncepten så ultramaskulina att det nästan blev löjligt. Vi ville göra en bra, teknisk hudvårdsserie med påkostade ingredienser som var lätt att förstå och använda. Recipe for men är utvecklat med det svenska klimatet i åtanke. Häruppe behöver vi extra fukt, speciellt under vinterhalvåret.

4. Vilka kändisar (Svenska/Utländska) använder era produkter?

Har faktiskt ingen aning om jag ska vara ärlig. För mig är det viktiga att vi gör bra produkter som kunderna uppskattar – oavsett om de är byggjobbare eller filmstjärnor.

5. är ni en ”ekologisk” förebild?

Vi använder främst naturliga aktiva ingredienser, men Recipe for men är inte en ekologisk hudvårdsserie. Vi försöker välja ut godbitarna från naturen och kombinera med effektiva ”dermatologiska” ingredienser. Fokus ligger framförallt på funktion och kvalité.
Bild: Jesper Rönnbäck och Jesper Marsch, två av grundarna till Recipe for Men

Beverly Hills 90210

Ikväll är det Sverigepremiär av ny Beverly Hills 90210. Vissa av de gamla skådisarna har fått sällskap av de nya stjärnskotten Shenae Grimes, AnnaLynne McCord och Jessica Stroup (bilden).

Vad tror ni, kommer serien bli lika poppis som under 90-talet?

Tveksamt……?!

Vad säger ni om denna stövel ifrån Art, priset är ca 1349kr och de är nyinkomna hos Brandos. Hiss el diss? Njaaaaa, säger jag……..

Victoria Secret Fashion Show…

Snart är det återigen dags för Victoria Secrets årliga modevisning/show. Den 3/12 går den av stapeln. Artister på plats i år är bla Usher och även i år ser vi vår svenska supermodell Caroline W på scen. ängeln med diamant-bhn heter i år Adriana Lima. Showen spelades in i helgen och finns att ladda ner eller att hitta på nätet. Mer info hittar du här.

Modelbehaviour, Champagne och Amerikanen


Det nyklippta gräset doftar starkt och det påminnner mig om sommardagar från min barndom.

Jag ligger i en lite privat trädgård mitt i Milano i närheten av Piazza Cavour. Det är fashion-weeek och jag har redan hunnit göra en visning tidigt på morgonen.

Vi är ett gäng på 20 killar som ligger utspridda på gräset och väntar på vår tur till hår och make-up. Gratisbuffén till oss modeller är uppdukad och vi har tre timmar kvar innan visningen ska börja.
Visningen hålls i en fantastisk trädgård med fontäner och otroliga kreationer av blommor och växter.
Jag har tagit en espresso och en panino med mozzarella och prosciutto medan killen brevid mig har valt att ta sin lunch i flytande form.

Mitt i den gassande solen ligger han och sveper champagne-glas efter champagne-glas och växlar smaken i munnen med shots av grappa.

– Det är tre timmar kvar till start, du kanske borde sakta ned lite säger jag åt honom när jag reser mig upp och går förbi honom.

Who the fuck are you? svarar han ilsket och sveper en shot till.

Lite förvånad blir jag att han inte vet vem jag är då jag gjort de flesta visningarna den veckan och trodde alla i branschen visste vem jag var vid det laget ( ett slag av storhetsvansinne)

Dude, relax säger jag. jag menar bara att alkoholen och den 40 gradiga värmen är ingen bra kombination.

– IŽm an american, we can drink, we are not like you fucking europeans fortsätter han.

Han sträcker fram flaskan mot mig, men jag avböjer med en gest med handen och lägger mig till rätta igen på gräset och fortsätter bättra på min bränna.

Timmarna flyter på och mina espresso-koppar och cola light flaskor växer i hög brevid killens öl och champagne-glas.

In order, in order!!! Stand in line, walk strong and sexy, good tempo ropar koreografen,
Vi står backstage 2 minuter innan visningstart och jag har amerikanen bakom mig och känner alkoholen flåsande i nacken.

Jag känner en knack på axeln och vänder mig om.
– BroŽIŽm so drunk man!
– I told you, svarar jag och vänder mig om.
No but really man Jag kommer inte klara att gå på catwalken, allt bara snurrar.

– Jag går före dig, så fokusera på min ryggtavla, ta ett steg i taget och fokusera. Om 20 minuter är det över ger jag som ett sista råd innan musiken startar.

Våra tre olika utgångar går förvånadsvärt bra, men jag tycker han ser oroväckande blek ut när vi är på väg ut för finalen, då vi alla ska ta ett varv på catwalken, ställa upp längst bak och sedan applådera designern.

Vi tar vårt lilla ärevarv och jag hamnar näst längst ut på raden när amerikanen ska ställa sig brevid mig.

Jag ser ur han vinglar till och faller handlöst av catwalken ned på gräsmattan och istället för att hoppa upp igen kryper längs hela första raden av publik bestående av eliten av modevärlden.

Han avslutar det hela med att spy brevid det uppdukade bordet bestående av snittar , oliver och diverse ostar samtidigt som vi andra applåderar designern.

Utskällningen efteråt får honom att verka nyktra till litegrann och vi inser alla att det nog är sista gången vi ser honom på fashion-week.

Jag leder min cykel genom parken i den ljumma kvällen och Mike går brevid och skrattar högt när jag återberättar synen av amerikanen hur han kryper på alla fyra förbi hela första raden. What a fucking asshole, säger Mike och skakar på huvudet. – Man slutas aldrig förvånas över hur modeller kan bete sig, svarar jag och parkerar cykeln utanför ett café. – Han kommer vi nog aldrig se igen här i milano säger Mike och beställer två cappuccino. – Modeller gör ofta galna, konstiga saker men det där var inte ett normal modelbehaviour avlslutar jag konversationen med och rör försiktigt ned sockret i min kopp.

Ellegal/Illegal – here we go again

Någon som kommer ihåg klädmärket ELLEgal/Illegal som var stort under 90-talet? Nu har märket relanserat och återuppstått och designduon Annika Grandi Håkansson och Thomas Håkansson har efter 10 år bestämt sig för att återigen öppna upp en egen butik i Stockholm. Du hittar den på samma adress som förr – Upplandsgatan 33. Kul! Vill du läsa mer om detta märke och få mer info, ta en titt här.

Exklusiva underkläder signerade Stella McCartney

Lagom till jul lanserar Stella McCartney en exklusiv underklädeskollektion. Dock blir den inte speciellt billig, en bh kommer ligga på ca 1500kr. Enligt uppgifter kommer kollektionen säljas i vissa utvalda butiker och mitt tips är NK och åhlens City i Sthlm.
Bild: TT Spektra