Vårens ISSA-klänning…

Denna Issa klänning skulle inte jag tacka nej till…Nicole Richies är smashing i denna kreation och jag skulle kopiera den rakt av om jag skulle på fest imorgon. Hårband i guld och snygg ormskins-clutch blir det en snygg mix. En riktigt To die for klänning med andra ord…!

Vip-shopping hos Topshop!

Idag bjöd dagen på trevlig vipshopping på Topshop i samarbete med tidningen Chic. Smarrig frukost ifrån Wayneés Coffee och 25% rabatt på hela sortimentet! 150 tjejer (och typ 2 killar) gick bananas på ursnygga skor, härliga vårpasteller och blommiga kavajer, klänningar och accessoarer. Charlotta Flinkenbergs gav vårens heta trendtips och alla gick därifrån med en härlig goodiebag innehållande prodkter ifrån Topshop, Make up Store, Chic mm! För fler vimmelbilder och info, kolla in .

Bild: Lånad av : Jag tillsammans med Gabriela & åsa ifrån Diesel

Dags för vårshopping?

I senaste nr av ELLE hittar du en härlig Trendbibel med vårens största trender och must-have. Du kan även bläddra i den på nätet, om du går in här.
Jag älskar Luella-klänningen som Caroline W bär på omslaget, underbara färger och mönster men tyvärr har jag fått info om att den ej kommer säljas i Sverige + att den dessutom är hellång……

Grattis!

Ryktet säger att det planeras bröllop mellan Sveriges kronprinsessa Victoria och Daniel Westling och att detta ska ske under försommaren nästa år. Vilken designer och bröllopskreation kommer vi få se Kronprinsessan bära? Mamma Silvia charmade hela svenska folket och var klädd i en elegant, benvit klänning från Dior, ett diadem med kaméer och en brudbukett av vita orkidéer när hon gifte sig i Storkyrkan i Stockholm. Kommer Victoria välja en svensk design eller även hon en internationell haute couture-designer?

Bild: Aftonbladet

Oscarsgalans vinnare!

I natt svensk tid gick Oscarsgalan av stapeln, det var den 81:a oscarsgalan och för alla modeintresserade är det minst lika spännande att se vad gästerna har på sig, som vilka som vinner. Bästa kvinnliga huvudroll tog Kate Winslet (för filmen The Reader) och bästa manliga huvudroll vann Sean Penn (för filmen The Milk).

Bild: Scanpix

Bruna Chloé

Dagens tips är dessa habegär ifrån Chloe, fyndade på 70% rea hos Schuterman! är grymt nöjd över dessa då de känns klassiska och i en fantastiskt snygg brun färg. Jag tror att jag kommer få mkt användning av dem i vår, såg att även Pernilla Wahlgren haft den goda smaken att haffa ett par på rean :)!

Bild: lånad av Pernilla Wahlgrens blogg

Modelbehaviour, 41 shots

Klockan är 08:58 och jag småspringer över Igeldammsgatan mot J.Lindebergs kontor. Något försenad men framför allt så smiter den kalla vinden in genom min för dagen välplanerade outfit som är mer snygg än praktisk i den kalla svenska vintern.

Jag ska fotas för deras webshop och jag funderar över hur många outfits vi ska göra idag när jag står och trycker fram en dubbel espresso.

I milano brukar en heldag ligga runt 10-12 outfits, medan USA sällan har mer än 6 och tyskarna har någonstans där i mitten 7-8 stycken.

Svänger runt hörnet mot fotostudion och möter en vägg med kläder som gör att rummet mer ser ut som en outlet i Barkarby.

– God morgon säger jag och håller ögonen på alla kläder.
– Hur många outfits har vi idag, smyger jag ut frågan, rädd för svaret.
– Vi ska fota 41 bilder får jag som svar och och jag blir svag i knäna.

Make och hår går fort och vi testar ljuset och jag börjar med outfit nummer ett och jag sätter igång med mitt hantverk. Titta rakt fram, vrid 45 grader, kisa med ögonen, handen i fickan, böj höger knä, börja om från rak, vrid vänster, smäll på ett colgate-leende, båda händerna i kors, rörelse. Mina poser är som ett fint Schweiziskt urverk efter alla år och mina poser levereras i takt med att blixten slår.
– Tack, nästa outfit ropar fotografen och vi är officiellt igång.

Att fota 41 bilder ståendes är vidrigt jobbigt. Ryggen börjar göra ont vid bild 17, ögonen är totalt uttorkade av den starka blixten redan efter 18-19 stycken beroende på blixt-styrkan och poserna börjar ta slut och repeteras efter exakt bild nummer 20.

Bild 21 puh
Bild 22 Herregud
…….
Bild 29 ORKAR INTE MER!!!
Bild 33 är det här ett skämt
Bild 37 Ryggen brinner och ögonen känns som sandpapper.
Bild 39 Hur långt är det till St. Görans sjukhus????
Bild 41 Svaga minnen att jag står i ett ljust sken på kungsholmen.

– Tack vi är klara, ropar fotografen och jag sjunker ihop på en stol och blundar.

Haltandes, vimmelkantig och sliten sitter jag på tunnelbanan och tittar på byggarbetaren framför mig. Han blöder från knogarna, har damm i öronen och näsa, Blånaglar på hela vänsterhanden och hål på knäna. Jag försöker nå ögonkontakt och visa honom att vi båda varit ute i krig idag, men min långa figursydda rock och hugo boss skor verkar inte imponera på honom.
Till slut möts våra blickar och jag nickar mot honom och säger med mina ögon.
– Vi har slitit idag min kära broder
– Hans ögon blinkar långsamt och jag tolkar hans svar som: jag har slitit medan du bara haft ett helt vanligt modelbehaviour.

Vitaminkick!

Sist jag var i New York är ca 1 år sedan och då fastnade jag för vitaminvatten som det finns hur många varianter av som helt där. Det är ett supergott alternativ om man inte alltid vill ha läsk men ändå något som smakar något mer än vanligt vatten. Sedan dess har jag letat efter detta i Sverige och för en tid sedan hittade jag det svenska företaget Vitaminwell som har flera goda smaker. Vitaminwell säljs både på en del fik och restauranger men även på apoteket och i dagligvaruhandeln. Dock kan priset på dem variera från 19:90-40kr/st.

Produkterna är icke kolsyrade drycker med tillskott av vitaminer, mineraler, aminosyror och ämnen som ingår i kroppens naturliga ämnesomsättning. Dryckerna har låg sockerhalt (mindre än mjölk och de flesta läsker och juicer) och innehåller en mindre mängdfruktsocker (fruktos), inte druvsocker eller konstgjorda sötningsmedel. Fruktos påverkar kroppens sockerreglering på ett skonsammare sätt än andra sockerarter. Sortimentet består av 5 olika varianter, för en återförsäljare nära dig, kolla in deras hemsida.

Härligt blå!

Nu har jag testat några av Caroline Winbergs produkter och en klar favorit är ansiktsmasken som heter 15 minutes Face mask (79kr) . Det är alldeles blå och lätt att applicera och skölja av och ger en ren känsla efteråt. Jag gillar när hudvårdsprodukter doftar, gärna en lätt, fräsch doft av citrus och det är precis vad Body Lotion Fresh Crush (119kr) gör. även denna lätt att applicera över hela kroppen och lämnar en fräsch doft efter sig. För hela utbudet och mer info, kolla in här.