Första dagen på mitt nya liv…


Igår var en dag med blandade känslor. Det var dags för avtackning och farväl av kollegor som jag arbetat med de senaste 10 åren på Hachette numera Aller Magazine AB. Jag har arbetat som annonschef för ELLE, ELLE Interiör, ELLE Mat & Vin, Magazine Café och CHIC de senaste åren och jag haft förmånen att arbeta med väldigt duktiga och kompetenta medarbetare på Sveriges i särklass bästa magasin. En fantastisk arbetsplats där jag lärt mig massor genom åren.

Nu är det dags för nästa kapitel i mitt liv och det är med värme och kärlek som jag minns och tar med mig det bästa från alla dessa år. Fortsättningsvis kommer jag arbeta dagligen med att affärsutveckla Fashionguide.se och driva denna shoppingguide .

Tack alla fantastiska kollegor för en underbart härlig avtackning och trevlig middag! See you soon :)!! Tack Sanna för alla bilder!

Vårlack!

Jag målar ofta mina naglar men väldigt sällan gör jag slut på en hel flaska, därför gillar jag Mavalas minilack. Perfekt storlek och bra pris! Mavala tycker jag även håller en bra kvalite och har ett enormt stort utbud på färger. Nu har flera fina vårfärger nått både butiker och webbshopparna! Varför inte testa någon av dessa nyheter?

Ett riktigt kap!

Den här vårjackan tycker jag är ett riktigt kap ifrån ELLOS. Den finns i massvis av fina vårfärger såsom hallonröd, vit, grå, gul eller svart. Priset är endast 199kr, som hittat!

Vinn skinnjacka ifrån Stylein

Denna vecka har du möjlighet att vinna en fantastisk snygg skinnjacka ifrån det svenska märket . Den är i supermjukt skinn och i storlek medium. Det enda du behöver göra är att maila svaret på följande fråga:

Vad heter tjejen som grundat och designar märket Stylein och vilken stad kommer hon ifrån?

Maila ditt svar samt din adress senast imorgon kl 12:00 till info@fashionguide.se. Vinnarens namn kommer att publiceras här i bloggen under onsdagen.

Lycka till!

Söndagschic!

Kan bara hålla med , Kate Moss är sååå snyggt klädd på denna bild att man vill sno stilen rakt av! Ingen svår eller avancerad outfit men jag älskar när jag får den där inspirerande, härliga känslan i kroppen och vill ändra stil, outfit och hela baletten :)!

Modelbehaviour, Gant


Jag står och fryser vid slussen i tisdags. Klockan är 06.15 och jag är på väg mot Gant huvudkontor för en presentation och fotas för en lookbook.
Kaffekoppen värmer i mina händer jag precis inhandlat på pressbyrån och jag ser en kille småspringa förbi mig.

Jag ser direkt det är Victor en modellkompis jag jobbat med ganska många gånger vid det här laget.
Han stannar upp och vi säger i munnen på varandra – Gant, eller hur?
Vafan skulle man göra uppe så här tidigt och hänga vid slussen annars säger han och stoppar in två tuggummin och smäller av ett av hans kända leenden.

Presentationen sker inför inköpare från hela världen och är lugn utan stress mellan klädbytena. Det enda missödet var väl att de villa kolla mina fötter och göra en pedikyr vilket inte kan ha varit en vacker syn för den stackars make-up killen.
– Gör det på egen risk säger Victor när det är hans tur.

Det är jag, Viktor och två tjejer jag inte frågade vad de hette.
Minns hur jag de första åren, älskade att hänga med hela gänget bakom ett jobb, skvallra, prata skit och lära känna modellerna, men luften har gått ur mig lite efter alla år och jag sköter mitt jobb till 100% men engagerar mig väldigt lite för de andra som är där. Tänker ibland att jag säkert kan uppfattas lite dryg.

Lookbooken flöt på bra och vi turades om att ta bilder.
Hur mycket betalar det frågar Victor och jag nämner summan.
– Herregud annat var det på den gamla goda tiden ser jag att Victor tänker precis som jag.
Modellbranschen har lidit hårt av den ekonomiska krisen och våra dagsarvoden har sjunkit drastiskt.
Jag blundar och tänker på tider när man vägrade jobba för dagens summor, men samtidigt inser jag hur lyckligt lottad jag är att fortsätta jobba efter 12 år i branschen.

– Vad tänker du på frågar make-up killen? – Inget särskilt bara ett vanligt modelbehaviour svarar jag, reser mig upp ställer mig framför kameran och börjar posera som så många många många gånger förr

Tidningen Cafe var där och rapporterade så bilderna är tagna från deras blogg

Just like Chanel


Den här kavajen ifrån Lindex andas väldigt mycket Chanel tycker jag. Kavajen har trekvartslång ärm och kontrastfärgade bandkanter. Kolla in snygga Emma Wiklund från invigningen av nya Lindexbutiken i Nordstan, Göteborg. Priset är 499kr och den finns endast i denna färgställning. Hmmm, kan bli ett sådant köp i helgen…

Bild: Lånad av Finest

Härlig fredagslunch!

Idag träffade jag trevliga Marlene från NK på en skön fredagslunch på Lydmar Hotell. Lydmar är ett relativt nyöppnat hotell i Stockholm med en supermysig restaurang, inredd som ett vardagsrum med bokhyllor fyllda med böcker, sköna soffor och fåtöljer. En avslappnad och mysig miljö, ett stenkast ifrån Stureplan.
Hos NK Domain hittar du märken såsom Luella, Anna Sui, Celine, Cacharel mfl.

Nya CHIC

Idag lanseras nya CHIC, en relansering av den gamla hemsidan! Supersnygg, uppdatera och massvis med snabba modenyheter ifrån Sveriges bästa Glossy biweekly! Förutom ny layout och kommer Charlotte Perrelli att blogga för Chic from nu (många hoppas nog på massvis med shoppingtips och kanske en inblick i hennes omtalade walk in closet…) Du kommer dessutom få följa flera av redaktionsmedlemmarnas dagliga bestyr och händelser. Snygg hemsida som lätt kan bli beroendeframkallande tror jag…

Dags att shoppa vintage!


Imorgon är det dags för den tredje vintagemässan Bakåt:framåt i Stockholm. Ryktet säger att Marina Kereklidous kommer att sälja ut plagg från sin egen garderob och plagg som hon bla har sytt upp till kända svenska artister såsom Nina Persson i Cardigans. även den amerikanska vintagebutiken Aequinox Vintage på Martha`s Vineyard kommer att finnas på plats och sälja ut delar ur sitt sortiment. För mer info, läs mer på deras hemsida här.