Lexington s/s 2011

(Bilder lånade av Finest.se)

I veckan som gick bjöd Bindelfeld AB in till visning av Lexington s/s 2011 på Fotografiska i Stockhollm. Det var en underbar sommarkväll och det bjöds på god mat, dryck och en härlig visning. Kollektionen 2011 känns som starkare än tidigare kollektionen och innehåller fina, mönstrade långklänningar, tunikor i batikmönster och söta baddräkter och bikinismed stjärnor och mönster på.

Big Pony Collection!

 

I augusti lanserar Ralph Lauren en ny doftkollektion – The Big Pony Collection.

Det är fyra dofter som lanseras och tanken är att de ska komplettera klädkollektionen med  de skarpa färgerna och  den stora polologgan. Anledningen till att det lanseras fyra dofter istället för en är att man vill möta olika behov och värderingar, smart drag då det är flera år sedan sist Ralph Lauren lanserade en doft.

Flaskorna är supersnygga och varje färg representerar följande:

Blå Flaska med grön häst: Den sportiga doften som är uppfriskande och innehåller huvudingredienser av lime och grapefrukt. Personligen tycker jag att denna är väldigt fräsch och uppiggande – helt klart en favorit!

Röd Flaska med gul häst: En mix av mörk choklad och mysk gör denna doft till min absoluta favorit. Manlig och svår att motstå…

Grön Flaska med orange häst: Ovanlig mix av mint och ingefära. Fräsch, ovanlig men jag gillar den…

Orange Flaska med blå häst: Mandarinessens ohc kyaraträ. En tydlig karaktär och den som tilltalar mig och min smak minst.

Dofterna kommer att finnas i butik v 32 och priserna är 365kr för 40ml och 485kr för 75ml . Dofterna kommer endast att säljas på KICKS de första 6 månaderna och jag antar att då KICKS lanserar sin webshop i augusti kommer denna kollektion även att säljas där!

Dagens tips!

Kerstin Florian har lanserat Kerstin Florian Correcting, en komplett cosmeceutical-baserad hudvårdslinje med fokus på resultat och som passar alla hudtyper.

Jag har testat Foaming Cleanser och Multi-Vitamin Day Creme SPF 30i.

Rengöringen löddrar härligt och är milt exfolierande. Den tar bort orenheter, makeup och man känner sig fräsch och den lämnar en skön, ren känsla efteråt. Doften är mild och den återfuktar huden.  Priset är 399kr för 100 ml.

Multi-Vitamin Day Creme med solskyddsfaktor 30 är en närande återfuktare med komplett skydd för huden samt ger en extra dos med antioxidanter  oh vitaminer! Doftar milt och går lätt in i huden. Pris 567kr för 50ml. Plus för att båda produkerna har pump, vilket gör det enkelt att få ut en lagom dos creme utan att behöva "gräva" med fingrarna i burken.

Fifth Avenue i samarbete med Alstermo Bruk

Fifth avenue shoe repair har i samarbete med anrika Alstermo Bruk tagit fram 
en serie limiterade väskor klädda i färgsprakande Liberty’s of London tyger. De färgglada Liberty  tygerna har använts som accent i Fifth avenue shoe repairs vår 2010 kollektion.

Alstermo Bruk är ett av Sveriges äldsta företag med anor från 1804, berömda för sina 
klassiska resväskor tillverkade med högt hantverkskunnande och professionalism.

 Serien ingår i Only at Shoerepair
kollektionen och finns till försäljning i egna butiker samt i deras webshop. Priserna ligger mellan 2 195kr och 3 495kr.

 

Scarlett Johansson + Mango

Det här tycker jag är en vacker bild…

Scarlett Johansson är ansiktet utåt för spanska Mango. Denna sommarklänning i vit spets är magiskt snygg tycker jag. Snygg att mixa till höga träklackar…

Priset är 899kr och bor du inte i Stockholm eller Göteborg kan jag tipsa om att Mango har inlett ett samarbete med MQ och därför kan du numera hitta valda delar av Mangos kollektion i elva utvalda MQ -butiker i Sverige!

Bernadotter i svart och vitt….

Bild: Kronprinsessan Victoria fotograferad av modefotografen Mikael Jansson 2002

I dessa bröllopstiden och helgens  kronprinsessebröllop i ryggen vill jag tipsa er om att det just nu pågår en utställning på Nationalmuseumet i stockholm som visar svartvita porträtt av kungahuset, från Karl XIV Johan och framåt.  Porträtten är tagna av bla Lennart Nilsson, Denise Grunstein och Mikael Jansson (Nu senaste aktuell då det är han som står bakom de fantastiska bilderna på Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel inför deras bröllop). Utställningen heter Bernadotter i svart och vitt och visas mellan 16 juni-23 januari 2011

Gotland i sommar?

Den 4 juli öppnar Rodebjer en Candy Store på Mellangatan 17 i Visby. Där får man chansen att fynda bland gamla kollektioner, S/S 10 och provplagg. Detta blir den andra i raden efter höstens butik på Södermannagatan i Stockholm.

Rodebjer Candy Store är lekfulla och inbjudande pop up-butiker. Även om
butikerna är tillfälliga eftersträvas känslan av en riktig, men mer lekfull, Rodebjerbutik.
Namnet Rodebjer Candy Store syftar till glädje-, shopping- och fyndkänslan Rodebjer vill förmedla.

Butiken i Visby kommer sälja aktuell vår/sommarkollektion samt äldre kollektioner och provplagg till fyndpris.

Snyggare, vitare tänder?

 I förra veckan var jag inbjuden till en pressfrukost och lansering av Stockholms nya tandblekningsboutique SMILE Stockholm. Produkterna och tekniken används bland annat av Ritz Carlton och andra exklusiva spas och salonger världen över.

Det aktiva ämnet hydrogen peroxid har använts riskfritt i över 100 år och är klassat som en godkänd kosmetisk produkt av FDA, U.S. Food and Drug Administration. En behandling börjar med att man putsar sina tänder med en speciell duk för att få bort eventuella rester. På 15 min får du snyggare och vitare tänder på väldigt kort tid. En grundbehandling på 15 minuter kan ge 2-4 grader vidare tänder.

Priserna är 1500kr för 15 min medans 30 minuter kan ge upp till 4‐8 grader vitare tänder. Resultatet varierar från person till person och beror på hur missfärgade tänderna var från början och resultatet varar upp till 1 år.

Konceptet White Science Technology är helt nytt i Stockholm och SMILE Stockholm hittas på Biblioteksgatan 29. Tel: 08-678 30 01

Min enda erfarenhet av tandblekning är sådana där stripes man köper i USA och som man låter sitta på i ett par minuter. Det här kanske är värt en test….?

Är du snyggast på Kungsholmen?

 

Gör så här för att tävla i Vårt Kungsholmens och Grandpa:s stora sommartävling – Vardagssnyggast på Kungsholmen.
1 Skicka en bild på dig själv, eller någon annan cool, snygg, stilig, rolig, häftig Kungsholmsbo du fångat på gatan. (Och ja, du får arrangera lite. Du behöver inte bokstavligen fånga personen i fråga…) Den person som har snyggast stil blir sedan vinnare i vår tävling.
2 Bilderna publiceras i Vårt Kungsholmen, på www.vartkungsholmen.se och på grandpa.se.
3 Vi vill ha namn och telefonnummer till personen på bilden samt namn och mobilnummer till fotografen. Dessutom en motivering varför personen på bilden har snyggast stil.
4 Och vad menar vi då med snyggast stil? Ja, läs mer vad vår jury tycker om att vara ”vardagssnygg” i artikeln intill…
5 Tävlingsbidragen skickas till vk@direktpress.se
6 Alla finalister kommer så småningom att presenteras i en stor utställning på Grandpa på Fridhemsgatan där alla som vill kan rösta mellan den 7 augusti och 5 september.

Vinnarna presenteras i tidningen den 11 september
1:a priset är 3 000 kronor i presentkort hos Grandpa Kungsholmen.
2:a och 3:e priset är presentkort på 1 000 kronor.

Jag sitter med i juryn , så ta chansen och vinn ett presentkort på Grandpa 3 000kr att shoppa för! För mer info, klicka här !