Ida Sjöstedt f/w 2011

Ida Sjöstedt invigde modedagarna med en söt, romantisk & typisk Ida-kollektion. Jag älskade färgskalan och de arbetade detaljerna. Denna kollektionen kändes mer kommersiellt gångbar än den förra och går du i giftastankar får du inte missa de underbart vackra klänningarna, riktiga konstverk!

Mina bilder blev så dåliga och oskarpa, så ovan två bilder är lånade av Frida!

Första dag på Mercedes Benz Fashion Week

Modeveckan är invigd och Ida Sjöstedt invigde med första visningen. Sååå fint, fantastiska kreationer och mjuka, härliga färger. Under eftermiddagen fortsätter bla Dr Denim, Carin Wester, Back och Rodebjer ikväll kl 21 .

Lunchen intogs med dessa snygga donnor, MagrinaMathilda!

Tävla & vinn snygg klänning från GRETA!

 

Josefine & Hanna,grundarna till GRETA blev Årets Nykomling på ELLEgalan i januari.

I samband med Stockholm Fashionweek har vi nu fått möjlighet att tävla ut modellen Josefine i färgen turkos/grön (värde 2995kr)!

 För att vara med och tävla vill vi att ni svara på följande fråga: Vad är det för material i Greta`s klänningar?

Maila rätt svar med dina kontaktuppgifter såsom namn, adress + vilken strl du önskar på klänningen till info@fashionguide.se senast 5 februari 

Lycka till!

Två andra snygga klänningsmodeller från Greta ser du nedan och på deras hemsida hittar du mer info!

Bild: Finest.se

 

Kärlek vid första ögonkastet…

Bild: Carolines Mode

Åhhh, jag är kär…igen…i denna underbart snygga väska från Celine. den perfektta beiga nyansen, perfekt modell som funkar i vardagen och allt man släpar runt på. Modellen heter Boston Bag. Vill ha. Nu.

Gynning och Schenkenberg i kampanj för Scorett?

Ryktet florerar på nätet att det är Carolina Gynning och Marcus Schenkenberg som frontar nästa kampanj för Scorett. Den nya kampanjen är gjord av den välmeriterade fotografen Elsa Lokrantz och det ska bli spännande att se kampanjbilderna. Detta blir Carolina Gynnings andra kampanj för Scorett och Marcus första. Vet inte varför men jag kan tycka att båda känns lite sömniga och ljumma…. Undra om Gynning är en positiv förebild som har bidragit till att Scorett har sålt fler skor….?

Välgörenhetsjeans!

Genetic Denim har tillsammans med vår prinsessa Madeleine tagit fram jeansmodellen The Maria´s. Dessa jeans är döpta efter 10-åriga Maria som blev gravid efter ett övergrepp. Genom Childhood Foundation flera utsatt kvinnor fått hjälp, även Maria. Vill du bidra till Childhoods arbete går en del av jeansintäkterna på just denna jeansmodell till Childhoods arbete. Finns till försäljning från 30 januari till 15 februari här.

Prinsessan Madeleine med Genetic Denim-teamet!

 

Snyggast på Guldbaggegalan!

Petra Mede var utan tvekan snyggast klädd på Guldbaggegalan som gick av stapeln på Circus igår. Hennes kreationer måste vara signerade Lars Wallin och var helt fantastiskt snygga! Petra såg vältränad och ovanligt snygg ut!

Joel Kinnaman vann för Bästa manliga huvudroll i ”Snabba cash” och nykomlingen Alicia Wikander plockade hem baggen för Bästa kvinnliga huvudroll, sååå himla roligt och här tror jag vi har en blivande stjärna!

Bästa film gick till kritikerrosade ”Sebbe”. Den förhandstippade favoriten ”Svinalängorna” fick nöja sig med två baggar i kategorierna Bästa regi (Pernilla August) och Bästa kvinnliga biroll (Outi Mäenpää).

 

Snyggaste kappan på länge…

Den här bilden fångade jag upp hos Caroline, hur snygg är inte denna kappa med skinnärmar? I just love it! Kappan är från Celine och den här skulle jag gääärna möta våren i…..!

 

Svenska för Oscar de la Renta…

Svenska Annelie Hofström känner vi tidigare igen för att hon har arbetat med PR för Manolo Blahnik och Anna Sui men nu har hon tillsammans med Alexia Aubert tagit över ansvaret för skokollektionen hos Oscar de la Renta.

Kanske kommer vi se fler svenska kändisar i Oscar de la Rentas skokreationer framöver? 

H&M + Swedish Hasbeens

Den 20 april kommer träskor och träsandaler i tre olika modeller att säljas i cirka 150 H&M-butiker världen över. De är exklusivt tillverkade för H&M, med inspiration från 70-tals nostalgiska svenska modeller.

Skorna finns i storlekarna 36-40 och kostar 499 kr eller 599 kr. Alla tre modellerna har tagits fram speciellt för H&M och detta är ett unikt tillfälle att få tag på ett av vårens måsten. Swedish Hasbeens använder gamla hantverksmetoder och naturliga material, och är ett perfekt exempel på att mode kan vara både snyggt, lekfullt och hållbart samtidigt.

Hasbeens träskor har även numera internationell kultstatus, efter att ha burits av kändisar som Sarah Jessica Parker och Maggie Gyllenhaal.