Kenzo loves Japan

För att stödja Röda korsets arbete i det jordbävningsdrabbade Japan har modemärket från samma land designat en serie accessoarer med texten "Kenzo loves Japan". Som dekor syns den japanska röda cirkeln – solen som går upp över landet.

En väska, två mindre plånböcker, en nyckelring samt en pin kommer att tillverkas i begränsad upplaga och finns i butik från och med oktober 2011.

Priserna ligger mellan 26 kr för märket och 3 459 kr för väskan.

 

 

H&M + David Beckham

 
David Beckham släpper underklädeskollektion för H&M.

H&M inleder ett långsiktigt samarbete tillsammans med fotbollsstjärnan David Beckham då de lanserar stjärnans Bodywear-kollektion. Den första kollektionen kommer att lanseras lagom till Alla hjärtans dag 2012 med start den 2 februari, och därefter kommer en ny kollektion att släppas inför varje ny säsong.

David Beckham har redan lanserat parfymer och även designat kläder för Adidas, och detta samarbete kommer att stärka hans varumärke ännu mer. Att han velat designa just underkläder har varit känt sedan tidigare.

Stockholm Fashion Week!

Måndag 8 augusti inleds Stockholm Fashion Week som under 8-14 augusti samlar omkring 800 varumärken på mässor, visningar och andra events runt om i Stockholm med kollektionsnyheter för kommande vår och sommar 2012.

Modeveckan invigs av Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth. I samband med detta utses ”Årets Rookies 2011” bland de fem nominerade – Erïk Bjerkesjö, Granfors, Josefin Strid, Karin Malm och Obscur.

Jag hoppas att jag hinner med att se flera av visningarna och självklart få ni en rapport här i bloggen!

 

Tävla med Fashion by C

Denna vecka har vi ett samarbete med Fashion by C som ger er läsare möjlighet att vinna denna höstkänga. En perfekt svart känga till veckans alla dagar och happenings! För att vara med och tävla så vill vi att ni anmäler er till Fashion by C`s nyhetsbrev här samt svarar rätt på följande fråga:

Vad heter tjejen som gästdesignat ovan känga?

Maila rätt svar, namn, adress och skostrl till info@fashionguide.se senast 1 augusti. Vinnaren presenteras här i bloggen samt på Fashionguide på Facebook. Är du inte med i vår facebookgrupp, klicka här!

LYCKA TILL!

Nothern Women in CHANEL

Utställningen Northern Women in CHANEL går just nu på Fotografiska och jag skulle verkligen vilja gå och se denna utställning. Fotografen Peter Farago och stylisten Ingela Klemetz-Farago har förverkligat drömmen om att fotografera klassiska CHANEL-kreationer. Ett intressant möte skapas när tidlösa kläder möter en melankolisk stämning i en karg skandinavisk natur. 

Någon som har sett den?

Höstnyheter från Jofama!

Höstens kollektioner har börjat landa i butikerna och redan i våras kikade jag bla på Jofamas höstkollektion under modeveckan. Den innehåller bla ett fortsatt designsamarbete med Lars Wallin där det fanns flera snygga jackor och en stort kollektion med flera fina skinnjackor, skinnbyxor, mockabyxor mm. Jag kommer använda mina bruna skinnbyxor flitigt i höst men går även och funderar på ett par mockabyxor…..tycker att det är riktigt snyggt!

Både jag & Lotta gillade ovan jacka i Lars Wallin-kollektionen, svart med guldknappar!

Även denna jacka är en höstfavorit för mig, perfekt passform, slitning och färgen är grymt snygg – lite mullvardsgrå i nyansen!

Efva Attling Blog

Efva Attling har börjat blogga! Dessutom flyttar butiken från Birger Jarlspassagen till ny butik på Biblioteksgatan  inom kort! Bloggen hittar du här!

Höstnyheter från Fred Perry

När hösten är på ingång så är det snyggt och lite värmande med en parkas eller trenchcoat. Två plagg som kan lyfta en hel look. Dessa två plagg passar i både ur och skur och kommer ifrån Fred Perry.

Finns i butik från och med augusti och kostar ca 2800 kronor.

Keyla 2 år!

I dag fyller vår lilla prinsessa Keyla 2 år, helt galet vad tiden går fort! Hon utvecklas och lär sig nya ord varje dag och är en alldeles fantastisk liten tjej!

 

Hela trädgården var fylld med härliga ungar i veckan!

Istället för tårta så gjorde jag vaniljglass med färska hallon, jordgubbar och smarties till barnen! Många gånger så tycker jag att barnen inte äter så mkt tårta på kalasen men detta var ett poppis alternativ!

Dock gjorde jag en jordgubbstårta som våra vänner fick mumsa på till kaffet!