Modelbehaviour

Jag står fortfarande med bar överkropp och mina linnebyxor fladdrar lite lätt mot benen. Solen är på väg ned men värmer fortfarande skönt mot min kropp

Vi har precis fotat ett mode-jobb för grekiska Vouge klart för idag och den stora segelbåten vi har varit på ligger nu förtöjd i hamn.

Mykonos i Juni och värmen är krävande för kroppen. Jag ser alla assistenter släpa all utrustning från båten in i de väntande bilarna och jag sträcker fram handen som en gest för att visa att jag gärna hjälper till att bära.

När jag för andra gången är på väg över landgången med händerna fulla får den ryska tjej-modellen syn på mig och utbrister; – Are you crazy!! You are a model, not a slave.
Jag skrattar till , men förstår sedan att hon faktiskt menar allvar.

Det här var fortfarande tidigt i min karriär och jag har sedan dess lärt mig vissa grundläggande regler som många modeller lever efter.

– Solglasögon, oavsett väder eller tid på dygnet
– ät aldrig inför de andra i branschen (stå ut med hungern och ät när ingen ser)
– Cigaretter är coolt i Paris, men töntigt i New York
– Kom för sent
– Erkänn aldrig att du tränar. (folk ska tro att du är genetiskt perfekt)

Listan kan göras lååååååång och jag kommer även i framtiden skriva om dessa otroligt löjliga, men tyvärr vanliga oskrivna regler många modeller följer.

Are you coming to Milan this summer, frågar jag den amerikanska modellen för att bryta tystnaden i den kalla smink-logen på light-studios i New York.
I donŽt know, svarar hon. – Jag tycker det känns så långt borta från USA och jag känner mig inte bekväm i Europa. äh, det är inte så farligt försöker jag lugna henne med, jag är från Stockholm och det är väldigt annorlunda från Milano, men man vänjer sig snabbt. Jaja säger hon, men det är så mycket lättare för er fortsätter hon. -Varför då , undrar jag självklart. Because you all speak european.…..
Jag försöker att inte skratta och biter mig i läppen och fokuserar på att kladda ned ord på ett papper som ligger framför mig. När vi går därifrån ligger pappret kvar med ordet …modelbehaviour

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *