Modelbehaviour, Brasil

Jag minns hur det knackade på dörren och där stod 3 killar med varsin ryggsäck.

De tre Brasilianarna flyttade in i min och Tobias lägenhet i Milano den dagen och vår vardag blev aldrig sig lik.
Rummen och hallen fylldes av samba-toner och planscher åkte upp på varje vägg. Deras engelska var obefintlig men deras hjärtan desto större.
All var välkomna till deras karnivaler som startade vid åtta varje kväll och avslutades långt in på småtimmarna. Vår hittills ganska lugna och städade lägenhet blev ett galet roligt kaos av vimlande, sjungande, dansande människor som tog med sig mat, frukt, instrument och dryck som visad tacksamhet att få vara där.

Vi var säkert i snitt 20 personer varje kväll under dessa 2 månader de bodde hos oss.
Mina stela höfter värmdes snabbt upp till musiken och synen hur jag dansar samba med 2 högstadie-lärare som blivit inbjudna samma eftermiddag på tunnelbanan är ett minne för livet.

Alla med ett leende på läpparna vi stötte på ute på gatorna fick vår adress och inbjudna till festligheterna.

Med teckenspråk en karta över Brasilien och lite foton de hade med sig förklarade de med blandad portugisiska, spanska, få ord engelska och mycket kroppspråk hur de var att bo i Brasilien.

I sluet av den magiska sommaren försvann de ut från vår lägenhet lika plötsligt som de dök upp och jag har inte sett någon av dem sedan dess, men skivan jag fick med gruppen Tribalistas spelar jag upp då och då i min Ipod och mina höfter börjar röra på sig och ett stort leende återfinns på mina läppar………

– Hur kan du stå ut med att bo i en lägenhet med massa människor du inte känner. -Jag skulle aldrig kunna somna i samma rum som någon jag aldrig träffat fortsätter Anders när jag berättat om modell-lägenheter.
Visst vi känner inte varandra, men på något vis känner vi samhörighet och förståelse för varandra då vi alla är modeller, långt från trygga hem och vänner och det bygger starka band snabbt, försöker jag förklara.
Lite av det är charmen att resa runt som modell. Samhörigheten med andra likasinnande som bara vill njuta av livet och världen och tjäna pengar samtidigt.
– Jag hör vad du säger fortsätter Anders, men jag förstår inte. – Kanske måste man vara modell för att förstå ett modelbehaviour svarar jag…..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *