Modelbehaviour, Crazy world

– Det är omöjligt, sa den tyska modellen och lät övertygad.
– Jag tror jag kan röka en h e l cigarett i ett bloss sa Gordon igen med betoning på tror.
Jag har sett Gordon lura två modeller på samma vis dagen innan och säkert fem totalt redan den här veckan, så jag bryr mig inte egentligen hur konversationen slutar.
Lite kortfattat är Gordon en 21 årig kanadensisk modell som har en rik 45-årig älskarinna i Tokyo och gått hos psykolog i Paris de senaste fyra åren för att bota en psykisk sjukdom vi alla märker av.

Vi sitter i parken Parco Sempione i centrala Milano och det är ett 20-tal andra modeller som ligger utspridda runt omkring. Gordon har satt det i system att tjäna pengar på denna udda talang han har att faktiskt klara av att suga i sig en hel cigarett ända ner till filtret i ett enda långt halsbloss.

-Jag simmade i sjuan, säger han och det låter faktiskt som han tror sig själv att det skulle ha något med saken att göra.

Det här utspelade sig förra sommaren och jag ser inte Gordon som en direkt nära vän när jag öppnar min e-mail i morse och har fått ett mail där han frågor om vi ska dela lägenhet ett par månader i London. Jag tackar för erbjudandet, men tackar nej.

Nästa mail är från min nya agentur från New York som skickat ett kontrakt på 12 sidor som det tydligen är jättebråttom att jag skriver på och skickar tbax. Jag känner mig lurad redan innan jag skrivit på det obegripliga kontraktet och stänger snabbt ned mailen och återgår till verkligheten.

Ute i köket där jag maler mitt favorit-kaffe lavazza rossa finner jag mig själv nynna på någon gammal låt jag tror är från KISS som gick i stilen ItŽs a crazy, crazy,crazy world.

Vi står på J.Lindebergs kontor och jag sitter i en av kaffe-pauserna och bläddrar i en gammal Vouge då jag hittar en bild på mig själv då jag fortfarande hade längre hår. I rent behov av bekräftelse låter jag tidningen ligga framme och vänta på att någon ska märka att det är jag på bilden. När tredje personen som går förbi äntligen ser att det är jag i tidningen, påpekar han vilket sammanträffande det är att just jag är på bilden. Det är inget sammanträffande tänker jag, det är modelbehaviour.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *