Modelbehaviour, När allt går fel

Vi håller på att landa i Frankfurt och jag sitter och försöker räkna ut hur många flygplatser jag varit på.
När tio minuter har gått och jag inte kommit i närheten av svaret inser jag att det kanske inte är så viktig information att lista ut och knappast en av frågorna om jag en dag skulle få ställa upp i vem vill bli miljonär.

Chauffören står med mitt namn felstavat på en skylt och skiner upp när han ser mig.
Tydligen har han skjutsat mig vid ett par gånger tidigare och han envisas med att prata tyska fast jag knappt lyckas svara med hela meningar, utan upprepar ord som ja natürlich, vielleicht och super.

Hotellet är ett litet designhotell, som designern totalt glömt bort att installera air-condition på.
Jag ligger och svettas fram till 02.00 och funderar allvarligt på att sova med öppen dörr ut till korridoren.

100 push-ups,kalldusch, vitaminer och 3 espresso är vad som krävs att skaka liv i min kropp som ut-torkad somnade in 03.30 och nu fyra timmar senare står vid frukostbuffén och trycker frenetiskt på espresso-maskinen.

Trött promenerar jag in på kundens huvudkontor som har ett antal studios i full gång med fotografering.

Lite lätt puder på en svettig panna och jag ber en av assistenterna om en dubbel espresso som en sista skjuts.

Jag har blivit bokad för en tysk katalog i storlek 52. Min normala storlek är 50, men jag tackar ja även till 52 bokningar om jag vet att jag har 10-14 dagar på mig att slita hårt på gymmet och fylla ut kavajen.

Första outfiten är på och jag tycker kläderna känns väldigt stora även för en 52:a.
Andra outfiten tältar jag i och när tredje outfiten kommer på är det hela ett skämt !

Det har blivit ett misstag och jag har blivit bokad för storlek 52 i men+ vilket är plus-size modeller, big and beutiful eller big and tall som det heter i USA. Det är en storlek 52 i längd och axlar, men med extra extra utrymme för en stor mage och lår.

Alla skyller på alla gällande felbokningen, men jag är så trött att jag bara ber om att få skjuts till flygplatsen.

Hemma igen ringer min tyska modellagentur och ber om ursäkt och att jag ska bli bokad igen för den normala katalogen.

Ibland går allt fel och det gör inte så mycket, men här hade jag lagt ned 14 dagar hårt slit på gymmet för att gå upp en storlek helt i onödan som jag nu måste tappa fort inför nästa jobb.

How much do you weigh? – 78-83 kg, svarar jag. – Pendlar du upp och ned i vikt så mycket bara för olika jobb !! ?? ThatŽs crazy ! No, thatŽs modelbehaviour

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *