Modelbehaviour, se men inte röra


– Jag tar pilgrimsmusslorna till förätt, entrecote till varmrätt och en sallad brevid säger jag till servitören som ser sådär lagom arrogant ut de ofta gör på rikitigt fina restauranger.

Jag sitter på restaurang omm som tillhör det fina hotellet med samma namn på en tvärgata till paseo de Gracia i Barcelona.

Det är jag, Eduardo som är ägaren av min agentur, två killmodeller från USA, en tjej som jag aldrig lyckas få reda på var hon kommer ifrån då hon inte säger ett ord på hela kvällen och inte heller tar av sig sina solglasögon under hela kvällen trots den dunkla belysningen.
Vid bordet sitter även en karaktär som heter Boris och ska tydligen vara en känd TV-profil och alla diskussioner avbryts av folk som kommer fram och vill ha en autograf eller en bild tagen.

Vid efterätten börjar det bli irriterande och när 27.e personen kommer fram med penna och papper tar jag dem och skriver min autograf på pappret innan Boris hinner göra det och alla runt bordet (utom tjejmodellen) skrattar.

Vid bordet brevid sitter fotbollspelaren Henry som spelar i FC Barcelona och även han kommer över och hälsar på denna Boris och oss andra vid bordet.

Jag har jobbat hela dagen och hungern kurrar ända upp i matstrupen.
Förrätten slinker ned på mellan 5-6 sekunder och när jag tittar upp har de övriga vid bordet gjort ett spår med gaffeln i deras förrätt men ingen har tagit en tugga.
Den tysta solglasögon-modellen skjuter bara tallriken 2 decimeter framför sig och säger att det var ”divine” och jag antar att hon bygger det på utseendet och inte smaken hon aldrig kännt.

Vid varmrätten slukas min köttbit med samma aptit medan de andra tar gaffeln delar på rätten i två delar och ger sedan komplimanger på den fantastiska restaurangen utan att någon knappt ätit en tugga.

Vad jag glömt bort från tidigare ”fashion”middagar är:
– Säg hur hungrig du är innan ni sätter er och beställ många rätter.
– Desto mindre som sedan äts är sedan ett tecken på att du är van vid extremt dyr mat och behandlar det som en mcdonalds-hamburgare. det är även ett statement att man är smal.
– den klassiska rörelsen är att ta gaffeln, dela rättten i två delar och skjuta den framför sig 1-2 decimeter och visa hur mätta och belåtna ni är.
– Beställ fisk och inte kött. (fisk är trendigare och lättare att utföra ovan beskrivna rörelse)
– Under middagen så berätta gärna 2 men helst 3 andra riktigt dyra restauranger ni nyligen besökt. Att de har stjärnor i michelin guiden är underförstått.

Ute på gatan står jag och försöker vifta in en taxi när jag ser en av de andra killmodellerna ta raska steg mot burger king. Han skymtar mig, men vi låtasas inte se varandra utan har den tysta överenskommelsen att det som hände där innne på restaurangen var att spela efter regelboken. Regelboken som heter modelbehaviour

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *