Modelbehaviour, vägen till lycka


Jag minns hur jag i fjorton-års-åldern står på en flygplats och tittar på de brunbrända kropparna och de vita badkläderna.
Piz Buins bilder var för mig en glimt in i paradiset. Jag trodde att skulle jag en dag få uppleva exakt den stämning som var på bilderna, skulle det vara den ultimata lyckan.

Cirka 15 år senare står jag nu och tittar på mig själv i just nämnda annons, men lyckan är frånvarande.

Lyckan i sig är inte borta, men lyckan jag trodde skulle komma pga jobbet existerar inte.

Folk skyndar förbi mig och jag hör en röst ropa ut ett försenat flyg till Polen.
Arlanda är i full gång och mitt i allt vimmel är jag där. I ett inferno av dofter, syns bilden på mig, min brunbrända kropp och de vita badkläderna.
Resan har varit lång från den taniga kroppen som 14 år gammal drömde sig bort i Piz Buin-kampanjen till dagens jag som i en pose tagen från en staty står där på bilden.

Jag vänder mig om och promenerar bort mot min gate. Tomheten finns i kroppen som efter år av förväntan inte uppfyllts med mer än ett axelryck och jag inser att den gamla klyschan stämmer när man säger att det inte alltid är att nå målet som är viktigast, utan att njuta av vägen dit.

åter igen denna långa väntan på att en visning ska börja.
Jag ligger i ett hörn backstage på Gianfranco Ferre och tittar ut över samlingen modeller.
Ipoden är inställd på random och låten som ljuder ut i öronen är något jag inte känner igen men passar bra in på det som mina ögon registrerar.

Jag har precis vunnit ett parti schack mot en mindre begåvad fransk modell och jag ser två amerikanska modeller visa olika mag-övningar för varandra. Till vänster sitter en tanig rysk kille och jag ser hemlängtan i hans ögon och lider med honom.
Borta vid buffé-bordet ser jag ett gäng killar som fyller deras väskor med ”gratis” dryck och smörgåsar. Jag skymtar en text på hans tröja men ser den inte tydligt förrän han är några meter ifrån mig.
Modellbehaviour, står det och jag tror inte han fattar hur passande texten är……..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *