Modelbehaviour – Vem jobbar du för?

Aha, modell! – Vem jobbar du för?
Visste att frågan skulle komma så fort jag nämnde sista bokstaven i ordet modell.

– äh jag jobbar för flera olika agenturer som säljer mig till flera olika kunder, svarade jag.

Hmm svarade han med tveksamhet i rösten, men jobbar du inte för typ en designer eller vad då?

– Näh, jag fattar, fyllde hans polare in. Han är mannekäng och inte modell, det har jag hört talas om. Modeller fotas och mannekänger går catwalken för alla märken.

Herregud, tänkte jag. Hur ska jag lyckas förklara hur branschen är och inte fastna med de här killarna för för länge. Jag svepte min espresso och började…..

Jag har 14 olika agenturer. Bland annat har jag stockholmsgruppen i Stockholm, Ford Models i Miami och LA, Wilhelmina i New York, Promod i Hamburg, Beatrice i Milano, View i Barcelona osv….

Dessa agenturer säljer mina tjänster. Det kan vara för modevisningar, modetidningar, kataloger i samma typ som Ellos och H&M katalogen ni säkert fått hem i brevlådan, men de kan även sälja in mig till reklamfilmer eller långfilmer.

Att jobba exklusivt för ett märke är väldigt,väldigt ovanligt och när det sker är det oftast tidsbegränsat till några veckor.

Precis som vilken produkt som helst så finns jag att köpa inte bara i en butik (jämför med agentur) i Stockholm, utan i flera butiker över hela världen för att öka mina chanser att bli såld.

För denna service som agenturerna står för tar de 20-30 av min lön som provision.

Jag tror att killarna förstår nu själva grunden hur allt fungerar, men inser att förklara hur allt exakt hänger ihop skulle det ta några timmar. Jag väljer därför att lite snyggt skylla på att jag har lite bråttom men rekommenderar dem att läsa min blogg på fashionguide.se om de vill förstå helheten.

Vad heter din blogg, förresten!! Ropar de efter mig när jag går där ifrån. Modelbehaviour, svarar jag samtidigt som min mobil ringer. Det är från min agentur i Paris…..

Ps. Myspaceanvändare får gärna lägga till mig som vän på http://www.myspace.com/danielmodelbehaviour
Facebook är på gång Ds

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *