Modelbehaviour. White boy


White boy got no ass !!! Kommentaren överröstar alla andra ljud backstage samtidigt som mina jeans ramlar ned till fotknölarna.

Det hela startade 14 minuter efter jag gjort en modevisning för Sean John (P.Diddys märke) och efter långa instruktioner fått in den gungande självsäkra ”swagger”-stil de har varit ute efter.

Efter ett antal ryggdunkar och handslagskombinationer jag aldrig sett förut är jag alltså vad jag själv tror klar för dagen under mode-veckan i Miami och på väg ut ur tältet.

Daniel!, Daniel! Please wait a second.
Jag hör rösten och gissar att den är ungefär 10 meter bakom mig och jag överväger om jag ska låtsas att jag inte hört något och smita ut ur tältet utan att vända mig om.

Min gissning om 10 meter måste vara helt galen eller så har människan världens längsta armar, för nu känner jag även en hand på min axel samtidigt som någon upprepar mitt namn.

– Daniel wait…. we need you for another show.
– No IŽm done for today, thanx svarar jag till den andfådde mannen som står och pustar med händerna vilandes på knäna.

Please, we need you! Du hade perfekt attityd och look för Sean John och vi har två outfits vi skulle behöva dig till för mitt märke. Visningen börjar om 30 min, please stanna, självklart får du lika mycket betalt som förra showen.

Jag ser desperationen i hans ögon och kan inte säga nej fast jag inte har någon lust att göra en visning till.
5 minuter senare sitter jag alltså där igen i sminklogen och sippar på en kaffe och håller på att få ögat utpetat av någon nybörjare som inte är helt 100% med kajal-pennan.

Märket är något nytt street- märke jag inte minns vad det heter och som vanligt bryr jag mig faktiskt inte hur kläderna ser ut, men problemet den här gången är att jag fått ett par jeans som är gjorda för en amerikansk fotbollspelare.
Provkollektion har dessutom dåliga sömmar, vilket med andra ord gör att jag har på mig ett par gigantiska byxor som håller på att lossna i sömmarna.

Det är mars-månad i Miami och det är otroligt varmt, att vi dessutom har det enorma backstage-tältet i tjock plast gör att luften i princip dallrar ut av värmen här inne.

Stylisten verkar tro att jag på något märkligt vis ser ut att behöva en stickad mössa och därför sitter jag här nu på en pall 5 minuter innan visningstart och svettas med de andra 150 människorna där de flesta tagit av sig på överkroppen för att överleva och det mer ser ut som en provfilmning för baywatch och inte en modevecka.

Musiken är igång och jag har plats 4 i kön där jag står och svettas och försöker lista ut hur jag ska lyckas gå med de här byxorna utan att de ramlar av eller faller isär.

Go, go, go
Jag kliver ut på catwalken och försöker hitta takten i musiken. Helt fullt på alla platser och en hel del kändisar har dykt upp. Jag gör mitt bästa att spela oberörd och nyper fast händerna i fickorna och håller uppe dem med all kraft jag har.
Posen sitter bra längst fram på catwalken och jag stannar till en extra halvsekund och suger i mig alla blixtrar som slår mot mig.
Vänder med vänster-foten för att göra en snygg vändning, ökar takten med höger precis som jag gjort alla hundra gånger tidigare på visningar men ljudet som följer har jag aldrig hört förut.
Det låter mer som ett knaster när en söm i midjan spricker och jag känner hur byxorna blir slappare och slappare och jag ökar takten för att slippa visa hela baken inför publiken.
Jag halvspringer sista metrarna och 2 meter innanför backstage ramlar byxorna ihop och landar vid mina fotknölar.

Den jamaicanska modellen som sett ganska bitter ut länge skiner upp i det största garvet jag sett, och han tror tydligen att det är min lilla europeiska rumpa som är problemet.
– White boy got no ass, skrattar han fram med en Bob Marley-röst.

Det syns att du har rutin i att gå visningar säger koreografen och skakar min hand. Vore kul att få jobba ihop igen, fortsätter han, du har skön stil, aldrig stressad och har ett coolt beteende. Ett coolt model-behaviour säger han innan jag hinner säga samma ord.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *