Grattis Lovisa Burfitt!

Snart är det dags för Stockholms modevecka och huvudsponsor även detta år är Max Factor. Inför varje modevecka utser de en vinnare i Max Factor Award och under 2010 är vinnaren ingen mindre än Lovisa Burfitt. Förutom äran får Lovisa visa sin kollektion på Berns under modeveckan (som går av stapeln första veckan i februari). Motiveringen lyder:

Lovisa Burfitt är en designer i tiden som vågar ifrågasätta, utmana och ta modeskapande till nya dimensioner. Hennes unika formspråk och mångsidiga talang är genomgående i hennes skapande och hennes lekfullhet är vad som behövs i en alltför allvarlig värld. Hon är en talang som Sverige ska vara otroligt stolta över och Max Factor vill därför ge henne möjligheten att komma hem och visa sitt arbete.

– Det känns både hedrande och lyxigt att få detta utnämnande med chansen att visa mina skapelser med ”carte blanche” för själva utförandet. Med tanke på kollektionens tema är det en fantastisk möjlighet att få jobba med Tomas Lenneryd och hans team, samt med kvalitetsprodukter som Max Factor, säger Lovisa Burfitt.

Lovisa tog examen från Beckmans Designskola 1998 och lanserade då Burfitt. Under 2001 bjöds hon in som gäststudent på Konstfack och valde att koncentrera sig på jobbet som illustratör. 2003 återlanserade hon Burfitt med Paris som bas.

Om Modeblogg - Fashion

Läs om de senaste trenderna, hitta de bästa skönhetstipsen, ta del av de färskaste modenyheterna - Fashionguide är bloggen för dig som älskar och andas mode.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *