Hemlöst designsamarbete

Det ligger i tiden att flera svenska och internationella designers tar fram snygga tygväskor som delas ut som ”give-aways” utanför modevisningarna, säljs i olika välgörenhetsprojekt eller tillsammans med olika samarbetspartners. Nu är det dags för Stockholms Stadsmission att lansera ett designsamarbete. Uppdraget är att ta fram sommarens hetaste, och mest miljövänliga accessoar.

Varje år lämnas det in 16 ton tyger och kläder till Stockholms Stadsmission som inte går att sälja av olika anledningar. Detta blev grunden för Sthlm Stadsmission`s nya tygpåse som lanseras den 13 maj. Det är inga mindre än en av Sveriges mest kända arkitektgrupp, Claesson Koivisto Rune som designat dennna tygpåse. Tygpåsen kommer att tas fram i en rad olika färger, mönster och tyger. Vilket har gjort att det har skapats flera arbetstillfällen för stadens utsatta + att allt tyg kommer till användning istället för att slängas. Du kommer självklart hitta dessa tygpåsar hos Sthlm Stadsmission runt om i stan men mellan den 13-16 maj kommer även tygpåsarna att ställas ut på Designgalleriet där du även kommer att kunna köpa flera av tygerna. Pris för entré: 50 kr

Bild: Stockholm Stadsmission

Om Modeblogg - Fashion

Läs om de senaste trenderna, hitta de bästa skönhetstipsen, ta del av de färskaste modenyheterna - Fashionguide är bloggen för dig som älskar och andas mode.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *