Sonia Rykiel + H&M

H&M har inlett ett designsamarbete med Sonia Rykiel. Den första kollektionen innehåller exklusiva damunderkläder och accessoarer och kommer finnas till försäljning from den 5 december i ca 1 500 av H&Ms butiker. Samarbetet innehåller 2 olika kollektioner, en med underkläder och accessoarer och en med stickade plagg. Den andra kollektionen släpps inte i butik förrän den 20 februari 2010.

Underklädeskollektionen Sonia Rykiel pour H&M är en fantastisk möjlighet att sprida Rykiels modefilosofi till ett stort antal kvinnor runt om i världen, och det är dessutom en underbar avslutning på året. Den stickade kollektionen är ett perfekt sätt att välkomna en ny och färgsprakande säsong?, säger Nathalie Rykiel, chef och konstnärlig ledare på Sonia Rykiel.

Sonia Rykiel startade sitt modehus 1968 och hennes stil kännetecknas av svarta plagg, synliga sömmar, spets, strass, färgstarka ränder och sina stickade tröjor som har blivit en form av signaturplagg. Sonia Rykiel är den enda franska koncernen i modebranschen som fortfarande är helt familjeägd och oberoende. Sonias dotter Nathalie Rykiel gick så småningom in i företaget och är numera chef och konstnärlig ledare.

Bild: Sonia & Nathalie Rykiel

Om Modeblogg - Fashion

Läs om de senaste trenderna, hitta de bästa skönhetstipsen, ta del av de färskaste modenyheterna - Fashionguide är bloggen för dig som älskar och andas mode.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *