Studiebesök hos Oriflame…

I förra veckan var jag på studiebesök hos Oriflame Skin Research Institute på Kungsholmen. I väldigt anonyma lokaler på en tvärgata i Stadshagen har detta anrika svenska varumärke sin forskning och laboratorie av hudvård sedan 2 år tillbaka. (Det finns även ett annat forskningsinstitut i Dublin).

Vi fick en väldigt intressant genomgång på hela processen, från att man undersöker extrakt från t ex ingefära och granatäpple till att testa vad dessa extrakt kan användas till och var på huden de passar bäst. De odlar individuella hudceller och exponerar dem för rena extrakt från växtriket för att få veta hur produkterna uppträder i kontakten med huden.  Det var riktigt häftigt att få se hela forskningsprocessen!

Skin Research Institute använder den senaste forskningstekniken för att skapa unik och patenterad teknologi. För att ständigt förbättra förståelsen av hudens fysiologi på molekylär nivå samarbetar de även med Karolinska Institutet och Uppsala Universitet.

Dagens outfit :)!

Oriflames laboratorie var väldigt internationellt, det har forskare från hela världen som jobbar där och minoriteten var svenskar. Jag fick även veta att på deras huvudkontor på Mäster Samuelsgatan jobbar ca 300-400 personer med ca 50 olika nationaliteter, häftigt!

Oriflame har funnits i över 40 år och säljer hudvård, make up och dofter över hela världen, främst genom konsulenter och hemförsäljning men även via webben och deras flaggbutik på Grev Turegatan/Birger Jarlsgatan.

Om Modeblogg - Fashion

Läs om de senaste trenderna, hitta de bästa skönhetstipsen, ta del av de färskaste modenyheterna - Fashionguide är bloggen för dig som älskar och andas mode.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *