Kjolar

Exempel på olika typer av kjolar

Ett exempel på ett annat kvinnligt klädesplagg är kjol. Kjol kan även syfta på den nedre delen av en klänning eller ett förkläde. Det finns olika former av kjolar såsom raka, klockformade, vissa har veck eller plissé. Kjolen börjar i regel vid midjan, täcker stussen och beroende på trender eller funktion varierar längden.
Exempel på olika varianter på kjolar är omlottkjol, balettkjol, byxkjol, kortkort och minikjol. När en kjol är tillverkad i ett enda stycke tyg och hålls ihop med band eller spännen kallas den omlottkjol. Sarong är motsvarigheten som strandplagg. En kjol som ofta är tillverkad i tyll och är vid är den sk Balettkjolen. Balett-längden är att kjolen slutar vid ankeln. Med tulpankjol menas att man har en tulpanform på kjolen, dvs formen av en upp och nervänd tulpan. Kronbladen utvecklas runt midjan/linningen.

Vida ,kjolliknande byxor kallas byxkjol, oftast knälånga, ibland är den så vid att man inte ser att det är en byxkjol. Byxkjolar kommer och går med trenderna.

Kjol eller klänning som är av det kortaste slaget kallas för kortkort och har funnit sedan 1960-talet och den skall då inte nå längre än till mitt på låret. Den fick tillbaka sitt anseende i mitten av 1990-talet och efter en kort frånfaro i början av 2000-talet har den nu återkommit. Ett samlande namn för kjolar som slutar ovanför knäet är minikjol.

Fri frakt

De flesta av våra listade återförsäljare erbjuder fri frakt.

Fria returer

Många återförsäljare erbjuder även fria returer.

Betala när du fått varan

Flertalet återförsäljare erbjuder möjligheten att betala först när du fått din beställning.