Färgade linser en modetrend – Vi har tipsen

Färgade linser en modetrend – Vi har tipsen

Idag har det blivit väldigt vanligt att man använder färgade linser som en viktig accessoar till sin “Outfit” då även personer utan försämrad syn eller synfel kan använda sig av färgade linser utan styrka. Vi tänkte gå igenom några viktiga saker man bör tänka på innan man använder färgade linser.

Skötsel
Eftersom färgade linser är något som du stoppar i ögonen är det viktigt att du kontaktar en optiker innan du börjar använda dig av någon typ av linser. Även färgade linser utan styrka bör tillpassas av optiker då det är viktigt att kontrollera hur dina ögon fungerar med linser samt få viktig information om skötsel och hantering.

Färgade linser för mörka ögon
Om man har mörka ögon behöver man använda sig av linser som täcker ögat med en ny färg. Dessa linser finns olika modeller, några med ett lager och vissa med fler lager för att ge ett så naturligt utseende som möjligt. Om du har mörka ögon och vill ha en ljusare färg är det viktigt att du prövar dig fram mellan de olika linser som finns på marknaden då olika linser ger olika resultat.

Färgade linser för ljusa ögon
Har man ljusa ögon kan man använda sig av färgade linser som förändrar, förstärker och definierar ögats färg. Ögonen får en något mörkare färg och eftersom linsen släpper igenom en del av den naturliga ögonfärgen kan ögonen uppfattas som något större och klarare. Tänk på att ju mer lik den färgade linsen är din din naturliga ögonfärg, desto mer diskret blir effekten.

Hur skulle jag se ut i färgade linser?
Om du går i tankarna att pröva färgade linser men inte riktigt vet hur du skulle se ut i din nya ögonfärg så kan vi tipsa dig om en väldigt rolig färgstudio där du kan pröva dig fram till den ögonfärg som skulle passa dig bäst.

Källa: Alltomlinser.se

Vill du veta mer om färgade linser?
På internet finns det hur mycket information som helst om kontaktlinser och dess tillbehör. Vi tänkte tipsa om några av våra favoriter. Vill du hitta de billigaste priset på just dina linser ska du besöka Alltomlinser.se som är Sveriges största och mest omfattande prisjämförelse för kontaktlinser och tillbehör. Till skillnad från många av de större prisjämförelser som finns på nätet idag är Alltomlinser.se endast inriktade på linser. Här kan du enkelt hitta all den information du behöver inför ditt kontaktlinsköp som exempelvis fraktpriser, leveranstider, betalningsalternativ mm. Du kan även gå in och sätta betyg eller recensera den återförsäljare du brukar använda dig av. Här ser du exempelvis vad Lensway har fått för betyg.

Några av de bättre återförsäljare vi kommit i kontakt med är Lensway.se och LensesOnly.se där Lensway står för ett otroligt stort utbud och en ypperlig servicenivå. LensesOnly har inte lika stort sortiment men saluför de mest vanliga linserna till väldigt konkurrenskraftiga priser med god service och en mycket enkel webbplats. Självklart finns det fler bra butiker därute men dessa är de som vi har erfarenhet av och kan rekommendera i dagsläget.

Fri frakt

De flesta av våra listade återförsäljare erbjuder fri frakt.

Fria returer

Många återförsäljare erbjuder även fria returer.

Betala när du fått varan

Flertalet återförsäljare erbjuder möjligheten att betala först när du fått din beställning.