Höstens modetrender 2010

Höstens modetrender 2010

Året 2010 kommer gå till modehistorien då Lee Alexander McQueen tog sitt liv den 11 februari. Större delen av höstens kollektion var klar men hans medarbetare gjorde klart de sista 16 looks som saknades i höstens kollektion. Märket lever vidare genom Alexanders högra hand – Sarah Burton som blir ny chefsdesigner och hon var även den som ansvarade för att slutföra den sista höstkollektionen. RIP Alexander Mc Queen!

Kvinnliga former
Hösten är kvinnlig men vadlånga och hellånga kjolar och maxiklänningar som dominerar hösten.. Kjolarna har blivit längre och klänningarna har maximodell, perfekt för de flesta kroppar.

Manliga kvinnor/She-male
Finns det något kvinnligare än en kvinna i kostym? Många designers visar traditionella maskulina snitt och material på modellerna i höst men trots de maskulina plaggen tycker jag att stilen är väldigt kvinnlig. Välklätt, stiligt och snyggt.

Materialmix
Läder, päls och leopard dyker upp i byxor, kjolar, toppar och klänningar. Våga mixa och skapa kontraster. Sammet med skinn, stickat med mocka, cashmere med tyll.

50-tal
Det råder Mad Men-feber och de långa kjolarna, skräddade jackor, tweed-material refererar tillsammans till 50-talet. Tänk Grace Kelly, Brigitte Bardot – tidlös elegans och väldigt kvinnligt.

50-talFärgerKvinnliga former

Färger
Rött är accentfärgen nummer ett, tätt följt av kamel, orange och blått. Ger dessutom garderoben en extra energikick! Snyggt att mixmatcha med beige och denimblått.

av: Shatilla Holm

Post Comment

Fri frakt

De flesta av våra listade återförsäljare erbjuder fri frakt.

Fria returer

Många återförsäljare erbjuder även fria returer.

Betala när du fått varan

Flertalet återförsäljare erbjuder möjligheten att betala först när du fått din beställning.