Trender vår och sommar 2010

Trender vår och sommar 2010

Även om våren och sommaren kan kännas långt borta så här mitt i julstöket, dröjer det inte länge förrän det är dags att hänga undan vinterkappan i garderoben igen. Här är en sammanfattning av några av de hetaste trenderna våren och sommaren 2010!

Markerad midja
Midjan fortsätter att framhäva de kvinnliga formerna. Byxor med markerad midja, eller bälten och skärp i alla färger och tjocklekar i kjol- och klänningsmidjan, ger den rätta silhuetten.

Extremt urringat
I vår ser vi både asymmetriska, detaljrika och djupa urringningar som i många fall når ända ned till naveln. Vardagsstyla med en spetstopp under, eller – om du vågar – ingenting! Hollywoodtejp rekommenderas om du vill undvika nip- slip.

Trosshorts
Hotpantsen har krupit upp och liknar nu mer trosor än shorts. Inspireras av Lady Gaga, och skäms inte även om du visar mer än bara ben!

Draperat
Konstfullt grekiskt inspirerade draperingar syns på både kjolar och klänningar, i vårens och sommarens båda längder: mini och maxi.

Extremt urringatMarkerad midjaDraperat

Mönster och tryck
Blommor, ränder, prickar, batik. Abstrakta, färgstarka och djärva mönster – alla har de synts på catwalken inför våren; och vi hittar dem på allt från kjolar till toppar. Många designers har influerats av Afrika. Nytt för i år är mönstrade byxor som kommer stort – matchas bäst med en för övrigt enfärgad och enkel outfit.

Feminint
Även om de senaste säsongernas tuffa och sexiga mode delvis hänger kvar, kommer nu en ny mer feminin och mjuk trend. Materialen är tunna och transparenta. Detaljer som volanger, spets och rosetter gör plaggen flitigt flickiga och syns även som håraccessoarer. Färgaskalan går i nude och pastell. Romantiska underkläder bärs som klänningar, och babydollmodet gör comeback.

Jumpsuits & playsuits
Retro- trenden med shorts/byxor och topp i ett håller i sig; och erbjuder fler möjligheter än man kanske kan tro. Från avslappnade playsuits med strandkänsla till eleganta jumpsuits i lyxiga material med ena axeln bar, djupa v- ringningar eller axelbandslösa. Matchas med boyfriend blazer, höga klackar och ett skärp i midjan.

Läder
Det hårda, rockiga modet får ge vika för lädertunikor, krigsmålning och detaljer i metall och trä. MC- jackan från förra året hänger kvar, fast utan ärmar. Shorts, byxor och korta kjolar i skinn syns fortfarande i svart, men framför allt i ljusa färger.

av: Kajsa Adelia Ålund

Post Comment

Fri frakt

De flesta av våra listade återförsäljare erbjuder fri frakt.

Fria returer

Många återförsäljare erbjuder även fria returer.

Betala när du fått varan

Flertalet återförsäljare erbjuder möjligheten att betala först när du fått din beställning.