Vårens trender 2009

Vårens trender 2009

Nu är snart våren här och med den vår stora årliga trendrapport. Nedan finner du några exempel på vad som gäller de närmaste månaderna då du vill vara vårfin.

Glitter & Glam
Paljetter, pärlor och glittrande material är vårens stora festtrend. Om vi i höstas skulle satsa på en accessoar som glittrar ska du i vår hitta ett helt plagg som glittrar. Inspireras av isprinsessor och tjejerna som tävlar i pardans och våga synas.

80-tal
Ljusa pastellfärger, rosa, ljusblå eller tex ljuslila chinos, axelvaddar och blek denim i lös och ledig passform dominerar denna trend. Material som bomull och trikå är signum för denna tidsepok och gör du en flashback tillbaka till tv-serierna Miami Vice och Dallas, så är du på rätt spår.

Grafiska mönster
I tuffa ekonomiska tider är grafiska mönster i svart och vitt ett säkert kort. Chanel, Moschino och svenska Ann-Sofie Back är några som visar denna trend i vår som går att variera i oändlighet och är ett säkert kort i garderoben för en tid framöver.

Hudtonat
Sand, nude, blek persika och champagne är några av vårens hudtonade trendfärger. Våga visa hud och gör det genom lager på lager. Tunna skira material som siden är skönt att blanda med t ex kashmir. Kläderna du sover i och kläderna du bär på dagen går hand i hand. Tonerna är snygga till sommarens solbränna och att mixa med smycken i guldtoner.

HudtonatRandigtGrafiska mönster

Wild Wild West
Inspireras av Lucky Luke och tjejerna i Lilla huset på Prärien så är du på rätt spår när det gäller vårens Vilda Western-trend. Exempel på coola plagg är denimskjortor, mockakjolar, stövlar med frans eller varför inte våga inhandla en cool cowboyhatt? Denna trend hittas i vår bla hos bla Acne, Marc Jacobs och Hermés.

Färdigskrynklat
Den här våren behöver du inte vara orolig över att varje plagg i garderoben måste vara välstruken, nu är det helt ok att se ut ostruken ut. Den nya lyxbohem-trenden passar lata semesterdagar och man kan faktiskt se slapp och fräsch ut samtidigt. En trend som bla Miucca Prada tror stort på i vår.

Randigt
Randigt är den nya rutan. Ett safecard är att köra randigt till enfärgat (svart/vitt, marin/vitt etc) men vågar du är det väldigt snyggt med randigt till randigt. Tänk inte endast Polarn & Pyret-randigt utan vidga vyerna och blanda tex leopard med zebrarandigt och varför inte olika färger som Pippi Långstrump?

Vårens viktigaste accessoarer

Vårens viktigaste accessoarer är inte att förglömma. Det där lilla extra kan vara det som får vågskålen att tippa över…

Markerad midja
För att få till den där välsvarvade, kvinnliga siluetten gör du enklast i att markerar midjan med ett brett bälte. Hitta ett snyggt nitbälte eller varför inte en snygg korsett ovanför din topp eller klänning?

Axelvaddar
Ingen nyheter vid det här laget men plocka fram 80-talets axelvaddar, Axlar syns överrallt i vår!

Örhängen
I vår ska vi satsa på stora, dinglande örhängen. Smyckade öron är i fokus och det kan vara allt ifrån plastiga 80-tals clips till stora guldringar med tingeltangel.

Skyhöga klackar, speciella solglasögon och personlig väska
I vår är klackarna högre än någonsin, dock finns det flera varianter med en något bredare klack, rundad tå etc som gör det lite lättare att gå i, solglasögonen är superspacade och din väska får gärna pimpas med roliga figurer, färger och utståla humor.

Post Comment

Fri frakt

De flesta av våra listade återförsäljare erbjuder fri frakt.

Fria returer

Många återförsäljare erbjuder även fria returer.

Betala när du fått varan

Flertalet återförsäljare erbjuder möjligheten att betala först när du fått din beställning.